16 YAŞINDA 10 PARMAĞINDA 10 MARİFET | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

16 YAŞINDA 10 PARMAĞINDA 10 MARİFET


 

Mersin’de 16 yaşındaki lise öğrencisi Ahmet Altirikli, darbukadan saza, gitardan piyanoya ve deften kemana kadar 7 çeşit müzik enstrümanını başarıyla çalarken, ıslıkla da her türden müziği seslendirebiliyor. Aynı zamanda 2 yıldır tiyatro kurslarına devam eden Altirikli, gelecekte iyi bir oyunc

Evliye Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2. sınıf öğrencisi Ahmet Altirikli, sanatsal faaliyetlerine Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda devam ediyor. 2 yıldır kursiyeri ve oyuncusu olduğu Belediye Şehir Tiyatrosu'nun 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde sahneleyeceği 'Kınalı Hasan' oyununa hazırlanan Altirikli, buradaki rolünü de başarıyla sürdürüyor. Oyunun provaları sırasında 'Çanakkale Türküsü'nü ıslık çalarak seslendiren genç oyuncu, yetenekleriyle takdir toplarken, çalışma arasında verilen molalarda saz, def ve darbuka çalarak provalara renk katıyor.

Müziğe henüz 4 yaşındayken babasının aldığı küçük bir darbuka ile başladığını anlatan Ahmet Altirikli, "Daha sonra bazı internet sitelerinden videolar açıp onları izleyerek yeteneğimi geliştirmeye çalıştım. Önce darbuka ile başladım, sonra ritim kulağı gelişti. Ardından farklı aletlere yöneldim ve onları da kullanmaya başladım. Şu anda darbuka, saz, gitar, piyano, org, def ve keman çalabiliyorum. İleride iyi bir oyuncu olmak istiyorum" dedi.
Islıkla da her türden müziği rahatlıkla seslendirebildiğini kaydeden Altirikli, bunun kendisine ayır bir keyif verdiğini söyledi. Genç oyuncu, müzik ve tiyatronun yanı sıra dans kurslarına devam ettiğini, ayrıca fotoğrafçılığa da büyük merakı olduğunu belirterek, fotoğrafçılık sanatını hobi olarak sürdürdüğünü ifade etti. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA