GENÇ TASARIMCILAR ULUSLARARASI ARENADA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GENÇ TASARIMCILAR ULUSLARARASI ARENADA!


 

Genel Sekreterliği Mersin’de bulunan Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) bünyesindeki 8 birlikten biri olan Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin düzenlediği, “6.ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması” kapsamında finale kalmaya hak kazanan 10 genç tasarımcı, 13 Ekim 2017 tarihinde

Birlikten yapılan açıklamaya göre; geçtiğimiz yıllarda gerçekleşen yarışmaların ardından Numune Dokuma Tezgahı, LCW Kurumsal Akademi Eğitimi ve Paris Premiere Vision Tekstil Fuarı’nı ziyaret etme hakkını kazanan genç tasarımcılar, ilk defa bu yıl, dünyanın en prestijli ve en büyük tekstil ve kumaş fuarı olan Paris Premiere Vision'da tasarımlarını dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerin beğenisine sundu.  

10 TASARIMCI, 40 TASARIM DÜNYA TEKSTİLİ İLE BULUŞTU
Finale kalan 10 tasarımcı ile beraber, finalistlerin öğrenim gördüğü üniversitelerden de hocaların davet edildiği fuar kapsamında, ATHİB'in genç tasarımcıları, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) standında sergiledikleri 40 tasarım ile fuar ziyaretçilerinden yoğun beğeni aldı. 
Genç tasarımcıların desteklenmesi ve Türkiye'de tasarım kültürünün oluşması için yoğun çaba sarf eden, her fırsatta etkin rol oynanan Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği böylece ilk defa tasarımcılarını dünya tekstili ile tanıştırdı. 
Bugüne kadar düzenledikleri Dokuma Kumaş Tasarım Yarışmaları ile çok sayıda tasarımcıyı sektörle buluşturduklarını, dereceye girenlere sektöre katkılarını artıracak hediyeler akademik eğitimler verdiklerini, birincileri ise yurt dışına eğitime gönderdiklerini kaydeden Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Zeki Kıvanç, “Bu yıl ilk defa, 6.ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması’nda finale kalan 10 tasarımcının finale kalan eserlerini, modanın kalbi Paris’te dünya sektörü ile buluşturmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

“GENÇ TASARIMCILARIMIZDAN BEKLENTİMİZ, SEKTÖRÜMÜZE TASARIMDA TAZE KAN OLMALARI”
Paris Premiere Vision Tekstil Fuarı’nda tasarımları ile yer alan genç tasarımcıların, gerek önümüzdeki senenin trendlerini yakalamaları, gerekse de fuarda kurdukları bağlantılar sayesinde kariyerlerine yöne vermeleri açısından bu fuara katılımı çok önemsediklerine vurgu yapan Kıvanç. “Genç tasarımcılarımızdan tek beklentimiz, ülkemize yeni tasarım fikirleri ile dönmeleri ve sektörümüze tasarım konusunda taze kan olmalarıdır” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA