GELECEĞİN TEKNOLOJİLERİ MTSO’DA TANITILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GELECEĞİN TEKNOLOJİLERİ MTSO’DA TANITILDI


 

Endüstri 4.0 ve Geleceğin Teknolojileri Tanıtım Günü etkinliği kapsamında sanayiciler ve geleceğin teknolojilerini kullanacak üniversite öğrencilerine robotik kollar (kuka), 3D tarayıcı ve yazıcılar, tekstil sanayide kullanılan nano-teknoloji cihazları, savunma sanayide her geçen gün kullanım alanı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından yürütülen Avrupa İşletmeler Ağı Projesi kapsamında ‘Endüstri 4.0 ve Geleceğin Teknolojileri Tanıtım Günü’ düzenlendi. MTSO’dan yapılan açıklamaya göre; etkinlik kapsamında tersine mühendislik ve Endüstri 4.0 çözümlerine yönelik sunumlar gerçekleştirilip katılımcılara fuaye alanında yeni nesil teknolojileri bire bir inceleme imkanı sunuldu. 

Seminerin ilk konuşmacısı Kuka Robotics Endüstri Segment Müdürü Mehmet Yenilmez, ‘Robotik Teknolojinin Geleceği ve Sanayi Üretim Süreçlerine Etkisi’ konulu sunum gerçekleştirip Kuka Robotik Kol örneğini anlattı. 

“GÜNÜMÜZÜN PETROLÜ DATA”
Büyük bir dönüşüm başladığını ve oluşan dataların artık petrol kadar değerli görüldüğünü vurgulayan Yenilmez, yapay zekanın ise elektriğin keşfi kadar önemli görüldüğünü anlattı. Artık mekanik ürünlerden daha kapsamlı yapılara geçildiğini dile getiren Yenilmez, şunları söyledi: “Daha fazla internet, daha kapasiteli bilgisayarlardan bahsediyoruz. Günümüzde buna bir de servis ekleniyor. Bakım, servis konseptinin de dâhil olduğu sistemler.” 

“SANAL GERÇEKLİK HAYATIMIZIN İÇİNDE”
Artık robotlarda programlamanın ötesine geçilmesi gerektiğini kaydeden Mehmet Yenilmez, dijital ikizler yaratarak sanal gerçeklik içinde sistemleri kurgulayabildiklerini söyledi. Robotlara dokunarak onun programını yaratabildiklerini belirten Yenilmez, robotla iç içe sanal bir gerçeklik içinde bulunarak tüm sistemleri tasarlama ve kurguluma imkanı yakaladıklarını anlattı. Yenilmez, robotların günlük hayata daha fazla girmesinin ise programlamadan geçtiğini söyledi. 
Ancak güvenlik sorunu ile karşılaştıklarına dikkat çeken Yenilmez şöyle konuştu: 
“Robotlarla ilgili ilk temel kural insan güvenliği. Bunu aşmadan diğer aşamalara geçebilmemiz imkansız. Güvenli kılmak için ilk olarak kontrollü bir çevrede çalışmak gerekiyor. Bunu başarınca robotlarımıza daha fazla bilişimsel kabiliyet kazandırıp günlük hayatımızda daha fazla yer verebileceğiz.” 
İnsanlar ve robotların farklı olduğuna, robotun insana yardımcı birer asistan olduğunun anlaşılması gerektiğine de dikkat çeken Mehmet Yenilmez, robotların insanların işlerini kolaylaştıracak şekilde planlanmasının büyük önem taşıdığını söyledi. 

“TASARIMLARINIZI SANAL ORTAMDA HAYATA GEÇİREBİLİRSİNİZ”
Infotron Satış Yöneticisi Elif Emir Çalık ise seminerde Endüstri 4.0 teknolojilerinden 3 D Yazıcı ve VR Sistemleri’ni (sanal gerçeklik) anlattı. Dijitalleşme, otomasyon, bulut sistemleri gibi Endüstri 4.0 ile ilgili kavramlarının tümünün birbiriyle bağlantılı olduğuna dikkat çeken Çalık, her birinin her geçen gün geliştiğini, kendisini yenilediğini söyledi. 
Üretim ve tasarım konularına da değinerek 3 D yazıcıların imkanları hakkında bilgi veren Çalık, özellikle 40 – 50 adet gibi az sayıda ürüne ihtiyaç duyulan durumlarda bu sistemin kullanılmasının önemine değindi. Bu sistemle enjeksiyon kalıbı yapma zorunluluğunun ortadan kalktığını vurgulayan Çalık, plastik, metal gibi farklı malzemeler kullanılabildiğini anlattı. 

“TERSİNE MÜHENDİSLİK BİR SÜREÇ”
Infotron Uygulama Mühendisi Serhan Akın ise Tersine Mühendislik kavramı hakkında bilgi verip kullanım alanlarını anlattı. Tersine mühendisliğin bir süreç olduğunu ve birden fazla parçadan oluştuğunu belirten Akın, ilk olarak modelleme yapılabilmesi adına bir ölçüye ihtiyaç duyulduğunu söyledi. 
Akın ardından sahnede uygulamalı tersine mühendislik uygulaması gerçekleştirerek katılımcıların daha detaylı fikir sahibi olmasını sağladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA