YASALARA AYKIRI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YASALARA AYKIRI!


 

Şehir Hastanesi’nde çalışan işçilere, bir taşeron firma tarafından gece saatlerinde fazladan çalıştırılmalarına olanak sağlayacak dilekçeler imzalatılması kriz çıkardı. Hastanede örgütlü olan Hizmet – İş Sendikası’ndan, “Rıza dışında imzalatılan dilekçeler yasalara aykırı” itirazı geldi.

Mehmet Nabi Batuk

Türkiye’de kamu – özel ortaklığı ile inşa edilerek açılan ilk Şehir Hastanesi olan Mersin Şehir Hastanesi’nde çalışma koşullarının ağırlaştırılmasına yönelik uygulama haberleri gelmeye devam ediyor. Son olarak hastanede faaliyet gösteren Tepe Servis ve Yönetim AŞ isimli taşeron firmaya bağlı çalışan işçilere, fazla mesai dayatan dilekçe imzalatılmaya çalışması kriz çıkardı. Firma yönetiminin bazı iş yasalarını gerekçe göstererek, işçilerden 7,5 saatlik çalışma süresine ek olarak gece saatlerinde çalışma yapmayı kabul etmesini istedi. Bunun üzerine işçiler direnişe geçerken dilekçede “İş yerimin gerekli görmesi halinde 6645 sayılı kanunun 37. maddesiyle eklenen hususu da kapsamak üzere 4857 sayılı İş Kanunun 69. maddesi hükümleri doğrultusunda yedi buçuk saatin üzerinde gece çalışması yapmayı kabul ve taahhüt ettiğimi, işbu belgeyi okuyarak ve anlayarak imzaladığımı beyan ederim” ifadelerine yer verildi. 

SENDİKA: UYGULAMA YASALARA AYKIRI
Hastanede örgütlü 750 işçisi bulunan Hizmet İş Sendikasından da söz konusu uygulamaya tepki geldi.  Firma Yönetiminin işçilerin rızası olmadan hiçbir belge imzalatamayacağını belirten Hizmet İş Sendikası Tarsus Şube Başkanı Hüseyin Gün, konuyla ilgili olarak kendilerinin de inceleme başlattıklarını kaydetti. İşçilere fazla mesai yaptırılacağı iddiaları ile ilgili olarak firma ile görüşmeler yapılacağını kaydeden Gün “Genel merkezimize bilgi verdik. İşçilerin rızası olmadan imzalatılacak her belgenin yasalara aykırı olacağını söylediler. Bu yüzden böyle bir dilekçenin arkadaşlarımıza imzalatmaları söz konusu olamaz. Biz gerekli incelemeleri yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde firma yöneticileri ile konuyla ilgili görüşmelerimiz olacak” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA