SONUNDA GÖRDÜLER! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SONUNDA GÖRDÜLER!


 

Mersin’de son üç yıldır yaşanan olağanüstü iklim olayları nedeniyle yaşanan maddi manevi kayıplara karşı sönük etkinliklere imza atan MTSO, küresel iklim değişikliğini düzenleyeceği konferans ile masaya yatıracak.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), kentte son üç yıldır sıkça yaşanan ve maddi ve manevi kayıplara hatta can kaybına neden olan olağanüstü iklim olaylarına karşı, sonunda harekete geçti. İklim değişikliğinin yaratacağı tahribata karşı, Avrupa Birliği ile ‘İklim Eylem Haftası Poster Yarışması, Sergisi ve Film Gösterimi’ gibi sönük farkındalık çalışmalarına imza atan MTSO, 26 Mart 2018 tarihinde Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım’ın moderatörlüğünde Akdeniz Havzası’nda ‘İklim Değişiminin Tarıma Etkileri’ konulu konferans gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Konuyla ilgili olarak aylık değerlendirme toplantısında konuşan MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, ayrıca çiftçinin diğer bir sorunu olan tarımsal üretici ile tüketici arasındaki derin fiyat farklarının da masaya yatırılacağını kaydetti. Aşut, “29 Mart’ta ‘Soğuk Zincir Sempozyumu’na’ ev sahipliği yapacağız. MTSO ve LONER işbirliği ile gerçekleştirilecek olan bu sempozyumun konusu üreticiden tüketiciye kadar geçen süreçteki soğuk zincirde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri olacaktır. Aynı zamanda ürünlerin tarladan tüketiciye kadar geçen süreçte oluşan fiyat farklarının çözümüne yönelik örnekleri inceleme fırsatı bulabileceğiz” dedi. 

“AFRİN’DE MEHMETÇİĞİMİZİN ARKASINDAYIZ”
Konuşmasının bir bölümünü Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin Operasyonuna ayırarak “Mehmetçiğimizin arkasındayız” mesajı veren Aşut, “Bölgedeki küresel güçler sadece askeri cephede değil, ekonomi cephesinde de ülkemizi sıkıştırmaya devam ediyor ve edeceklerdir. Ancak bizler de bu cephenin Mehmetçikleriyiz dedik ve bu baskılara pes etmeyeceğiz. Bu anlamda bizler iş dünyası olarak işimize odaklandık ekonomi cephesini sağlamlaştırmaya odaklandık. Bizler üretmeye iş ve aş vermeye katma değer yaratarak ülkemizin ve milletimizin zenginliği olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.  

“DİJİTALLEŞME ÜZERİNE BİRAZ DAHA GİTMEK İSTİYORUZ”
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Şubat ayı olağan değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. MTSO’nun Mart ayında organize edeceği etkinlikler hakkında bilgi veren Aşut, “7 – 8 Mart’ta Mersin, Akdeniz ekonomik Forumu etkinliğine ev sahipliği yapacak.  Kalkınma Bakanlığı’nın desteğinde gerçekten son yıllarda uluslar arası katılımla gerçekleştirilecek en kapsamlı toplantı olacak. Neredeyse tüm Akdeniz havzası tüm sektörleri ve endüstri 4,0 tanımı temelinde masaya yatırılacak. 9 – 10 Mart’ta Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen ‘İşin içinde kadın var etkinliği düzenlenecek. MTSO olarak kadını sadece iş dünyasında değil yaşamın içindeki her alanda olması için çaba harcayan bir kurum olduk. Çünkü kadının dokunduğu her yerin değiştiğini biliyoruz. Temelinde kadın olmayan bir medeniyetin bir yere gidemeyeceğini iyi biliyoruz. Daha önce siyasette kadın temalı bir toplantıya ev sahipliği yapmıştık. Kadının birleştirici ve yapıcı gücünü kullanmayan bir kent bir ülke mutlu, refah ve aydınlık bir geleceğe yakalayamayacaktır. Bu anlamda mart ayındaki işin içinde kadın var etkinliğinin temel âmâcıda budur. Mersin’de 16 Mart 2018 tarihinde Arabuluculuk Konferansı gerçekleştirilecek Yine Mart ayında bu konferans sonrasında odamız bünyesindeki arabuluculuk merkezinin hizmete açılmasını hedefliyoruz. 19 Mart’ta ‘Dijital Dönüşüm’ başlıklı bir panelimiz olacak. Bu dijitalleşme üzerine biraz daha gitmek istiyoruz. Çünkü dünya bunu yapıyor bizim de bunu yapmamız gerekiyor” dedi.

GELECEĞİN TEKNOLOJİLERİ TANITIM GÜNÜ TANITIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Basın toplantısının ardından MTSO Sanat Galerisinde bugün açılan Endüstri 4.0 ve Geleceğin Teknolojileri Tanıtım Günü’nün lansman toplantısına geçildi. Yaklaşık olarak 350 firmanın katılacağı tanıtım gününe ilişkin bilgi veren Aşut, “Endüstri 4.0’ın ne olduğunu somut anlamda nasıl işlediğini görebilme imkanı olacak. Dünyanın nereye gittiğini yerelde de olsak yaşamış olacağız. Bu uygulama ve sergi atölyesi çalışmasında tersine mühendisliğin ve Endüstri 4.0’ın uygulama alanlarını küçük modellerle de olsa demo şeklinde görebileceğiz. Sergi ve uygulama atölyesi organizasyonumuzda tridi tarayıcı ve yazıcılar, sanal gerçeklik sistemleri, robotik kol sistemleri demosu, drone ve ekonomik spin kabini ve uygulamalarını burada çok rahatlıkla görebileceğiz” dedi.    


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA