İŞKUR İŞGÜCÜ PİYASASININ İHTİYAÇLARINI TESPİT EDECEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞKUR İŞGÜCÜ PİYASASININ İHTİYAÇLARINI TESPİT EDECEK


 

Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Mustafa Kutlu; kurumun işverenlere, iş arayanlara, öğrencilere yönelik hizmet kalitesini arttırmak amacıyla işgücü piyasasının ihtiyaç analizi yaptıklarını belirtti.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan ve kurumun gelecek istihdam beklentilerine katkı sunabilmesi için ihtiyaç analizinden çıkacak sonuçlara göre politika ürettiklerini ifade eden Kutlu; Mersin’de birçok araştırma yapıldığını ifade etti.

Kutlu açıklamasını şöyle sürdürdü; “Resmi istatistiklerin üretimine ve yayımına ilişkin temel ilkeler ile standartları belirlemek, ulusal ve uluslararası düzeyde ihtiyaç duyulan alanlarda güncel, güvenilir, zamanlı, şeffaf ve tarafsız veri üretilmesini sağlamak amacıyla 5429 sayılı Türkiye İstatistik Kanunu’na dayanılarak beşer yıllık dönemler için Resmi İstatistik Programı (RİP) hazırlanmaktadır. 2012-2016 Yıllarını kapsayan ikinci program dönemi ile birlikte, açık işler konusundaki istatistiklerin kapsamının program döneminde Avrupa Birliği mevzuatı da dikkate alınarak genişletilmesi ve açık iş istatistiklerinin yılda 4 kez anket yoluyla derlenmesi görevi İŞKUR’a verilmiştir. Söz konusu görev 2017-2021 Resmi İstatistik Programı’nda da yer almaktadır. Bu çerçevede, Resmi İstatistik Programı ile İŞKUR’a verilen bu görevin yerine getirilebilmesi amacıyla İŞKUR tarafından gerekli çalışmalar yapılmış olup, açık iş istatistiklerinin AB mevzuatına uygun biçimde derlenmesine yönelik olarak bir araştırma tasarlanmıştır. 2018 yılı sonuna kadar sürecek 4 araştırma boyunca aynı girişimler/işletmeler aynı İş ve Meslek Danışmanları tarafından ziyaret edilecektir. Saha çalışması ile derlenecek veriler doğrudan EUROSTAT’a (Avrupa Birliği İstatistik Ofisi) aktarılacağından ülkemizi temsilen başta AB olmak üzere uluslararası kuruluşlarca yayınlanacaktır. 
Bu çerçevede açık iş istatistiklerinin derlenmesine yönelik tasarlanan araştırmanın I. Çeyrek saha çalışması il müdürlüğümüz ve bağlı hizmet merkezlerimiz personellerince, yüz yüze görüşmeler şeklinde 12-28 Şubat 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Araştırmanın diğer dönemlerde ise; 14-31 Mayıs, 13-31 Ağustos ve 12-30 Kasım 2018 tarihleri arasında yapılacaktır”. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA