KAPALI DERELER AÇILACAK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KAPALI DERELER AÇILACAK!


 

Mersin’de; Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli ilçelerinin 1/5 bin ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ile ilgili karar oy birliğiyle kabul edildi. Planlar kapsamında kentte üzeri kapatıldığı için felaketlere neden olan derelerin revize edilip, üzeri açılarak denize ulaşması sağlanacak.

SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı 2018 yılı Olağanüstü Meclis Toplantısı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirdi.  Olağanüstü Meclis Toplantısı’nda, Akdeniz-Toroslar-Yenişehir-Mezitli İlçeleri 1/5 bin ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ile ilgili karar oy birliğiyle kabul edildi. Mecliste alınan tarihi kararla birlikte 4 ilçeyi kapsayacak 20 yıllık bütünsel bir Nazım İmar Planı hazırlandı.

TARİHİ KARAR ALINDI
Mecliste 1/5000’lik plan çalışmalarının süreçlerinden ve kazanımlarından bahseden Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kentin en önemli sorunu olan işsizlik konusunun çözülmesi için sektörel gelişmeyi sağlayacak, tarım, hayvancılık, turizm, sanayi, lojistik ve hizmetlerle ilgili kararlar alındığını söyledi. Başkan Kocamaz, Akdeniz-Toroslar-Yenişehir-Mezitli İlçeleri 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı sayesinde Mersin’de tarihi bir karar verileceğine değinerek “Bu plan gerçekleşsin, itirazlar tamamlansın ve tam onaylandıktan sonra ben rica ediyorum ne meclis üyeleri, ne de dışarıdan müteahhitler ya da arsa sahipleri bize imar değişikliği için gelmesin. Biz de bu meclisi rahat bir şekilde yürütelim. Görevimizi tam manasıyla yapmış olalım. Zaten en son gelen müfettişler de imarla ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı işlerin çok düzgün ve temiz olduğunu ifade ettiler. Ben hepinize bu konuda verdiğiniz destekler için teşekkür ediyorum. İnşallah bu 5000’lik planlar da çektiğimiz emeğe, zaman kaybına değer. Bugün burada tarihi bir karar vereceksiniz. Mersin tarihine de geçmiş olacaksınız” dedi.

“KAPALI DERELERİN ÖNÜ AÇIKLACAK”
Ayrıca mecliste, Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli İlçeleri 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı 1. Etabıyla alakalı bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda her yağışta su taşkınlarına neden olan derelerin revizyonuna dair bilgi verildi. Sunumda Mersin’deki bütün derelerin tespit edildiğine yer verildi. Derelerin büyük bir kısmının üzerinin kapatıldığı ve denize ulaşmadığının vurgulandığı sunumda, önü kapatılan derelerin deniz ulaşması için çalışma yapılacağı ifade edildi. Denize ulaşan açık derelerin ise çevre düzenlenmesinin yapılacağı belirtildi. Derelerin en darı 40 metre, en genişi ise 150 metre genişliğinde tasarlanacak. Üzeri ve önü kapatılan derelerin gündeme geldiği sunumda, “Dere aksları geliyor ve bir yerde bitiyor. Yenişehir bölgesinde buna çok sık rastlıyoruz. Bunun birçok örneği var. Bu dereler Pozcu Kuşaklama Kanalının yapılması ile denize ulaşabilecek. Bazı derelerin etrafında yapılaşma fazla olduğu ve alan kalmadığı için denize ulaştırılamıyor.   


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA