ALATA ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ BERLİN TARIM FUARI’NDA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ALATA ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ BERLİN TARIM FUARI’NDA


 

Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü, Almanya’nın Berlin kentinde bu yıl 27’ncisi düzenlenecek Berlin Tarım Fuarı’na katılacak.

GİZEM EKİCİ

Almanya’nın Berlin kentinde bu yıl 27’incisi düzenlenecek olan dünyanın önemli tarım fuarlarından olan Fruit Logistica 2018  fuarını Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile işbirliği halinde Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü (BKAE) de katılıyor. Enstitünün ilk kez katılacağı fuarın ana temasını ise Türk mühendislerinin Ar-Ge çalışmaları sonucunda geliştirmiş olduğu ve narenciye sektörüne kazandırdığı Gülşen, Alata ve Uzun adıyla tescilleyerek sunduğu çekirdeksiz limonlar oluşturuyor.
MTSO yetkilileri ile birlikte enstitüden Dr. Güçer Kafa ile Dr. Ayhan Aydın’ın katılacağı Fruit Logistica fuarı öncesinde tüm hazırlıklar tamamlandı. 7-9 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan fuarla ilgili gazetecilere bilgi veren Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Davut Keleş, Enstitü olarak dünya çapındaki fuarda kendi Ar-Ge sonucu geliştirdikleri çekirdeksiz limonları tanıtacak olmanın haklı gururunu taşıdıklarını söyledi.
Fruit Logistica fuarına geçen yıl 84 ülkeden 3 bin 77 firmanın katıldığını, 130 ülkeden 76 bin  ziyaretçilerin yüzde 91’inin ise Almaya dışından olmasının dikkat çekici olduğunun altını çizen Keleş, fuarda Yaş Sebze ve Meyvenin yanında sektöre dair tüm ürünlerin bulunacağını ve tanıtımının yapılacağını kaydetti.
Resmi ve özel yüzlerce firmanın katılacağı Fruit Logistica fuarında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM)’e bağlı Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünün de katılarak deneyim kazanması, çekirdeksiz limonları  tanıtma imkanı bulacak olmasının yeni geliştirilecek olan çeşitlere zemin hazırlayacağını vurguladı. Aynı zamanda limon ihracatı içinde çok iyi bir tanıtım olacağını belirtti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA