BAHÇESARAY ÇEŞMESİ MDOB SAHNESİNDE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAHÇESARAY ÇEŞMESİ MDOB SAHNESİNDE


 

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), bugün saat 20.00’de “Bahçesaray Çeşmesi” temsilini sahneye taşıyacak.

MDOB’dan yapılan açıklamaya göre; Boris Asafiev’in ünlü yazar A. S. Puşkin’in aynı adlı eserinden hareketle bestelediği “Bahçesaray Çeşmesi” klasik balenin en çarpıcı örneklerinden biri olarak biliniyor. Eserin librettosu Nikolai Volkov tarafından yazılırken eserde; Kırım Hanı Giray Han, esir alınarak hareme getirilen Maria ve Han’ın gözdesi Zarema üçgenindeki umutsuz aşklar, pişmanlıklar, vicdan azapları ve kıskançlıklar konu ediliyor.

Orkestra Yönetmenliğini E. Burak Şatana’nın yaptığı eserin koreografisini Serbülent Biçer, Özlem Şenormanlılar ve Ender Üçdemir, dekor tasarımını Seyhan Atamer, kostüm tasarımını Alev Tol ve ışık tasarımını Tarı Deniz üstleniyor.
Mersin Devlet Operası orkestra ve bale sanatçılarının yer aldığı eserin başlıca rol dağılımı ise şöyle:  Giray Han- Ender Üçdemir, Mari- Tutku Barın Tümen, Zarema- Meltem Ayar, Nurali- Niyazi Cingöz ve Vastlav - Burak Serkan Cebeci. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA