Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yeniden açılacak | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yeniden açılacak


 

Kentteki tüm sağlık kamuoyunun ‘yoğunluk artar’ diyerek karşı çıkmasına rağmen; Mersin Şehir Hastanesi’ne taşınarak kapatılan Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin yeniden açılması için çalışma başlatıldığı ortaya çıktı.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin İl Sağlık Müdürü Dr. Sinan Bahçacı göreve atanmasının ardından basın mensupları ile tanışma toplantısında bir araya geldi. Makamında gerçekleştirdiği buluşmada İl Sağlık Müdürlüğü yapısında yapılan değişiklikleri anlatan Dr. Bahçacı, yeniden yapılanma sürecini tamladıklarını ve tüm kurumsal altyapı çalışmalarını tamamladıklarını kaydetti. Kentteki sağlık sorunları ile ilgili önemli bilgiler veren Bahçacı, ayrıca Mersin Şehir Hastanesi’nde özelleştirilen sağlık hizmetlerde yaşanan aksaklıkların, kendileri tarafından yapılan denetimlerle giderilmeye çalışıldığını belirtti. Özellikle hastanenin dış sağlık turizmini arttırmak amacıyla altyapı çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Bahçacı, özellikle cerrahi kliniklerinde artan yoğunluğa bağlı olarak Tabip ve Eczacılar odasına kadar kentteki tüm sağlık kamuoyunun karşı çıkmasına rağmen kapatılan kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesinin yeniden açmak için çalışmaların başlatıldığını açıkladı. Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi projelerinden bilgilerde veren Bahçacı, söz konusu hastanenin Toros Devlet Hastanesi bünyesinde yine aynı alanda kurulacağını ve 150 yataklı bir butik hastane olarak düzenleneceğini belirtti.

“150 YATAKLI BUTİK HASTANE YAPILACAK”

Mersin Şehir Hastanesi’nin inşaatının tamamlanması ile birlikte, neredeyse tüm kent kamuoyunun karşı çıkmasına rağmen kapatılan Kadın ve Çocuk Hastanesi’ni Toros Devlet Hastanesine bağlayarak yeniden açmayı düşündüklerini söyleyen Bahçacı, “Mersin Şehir Hastanesi’nin cerrahi kliniklerinde aşırı yoğunluktan dolayı kapatılan Kadın Doğum Hastanesi’ni yeniden açmayı düşünüyoruz. Bu hastaneyi belki Toros Devlet Hastanesi’ne bağlı ek bir bina olarak yeniden açma çalışmalarımız var. Bu konu ile ilgili bakanlığımızla görüşmelerimiz devam ediyor. Biz bu altyapıyı oluşturmaya çalışıyoruz. Tabii ki Şehir Hastanesindeki yapıdan sonra Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin binasında bir tadilat yapmamız gerekiyor. Orada nitelikli oda dediğimiz durumlar mevcut değil. 300 yataktan belki 150 yatağı çekip butik bir hastane yapacağız ama nitelikli odalarla aynı noktada kadın doğum ve çocuk hastalıklarına karşı Toros Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet eden bir birim olacak” dedi.

“TOROS DEVLET HASTANESİ TAŞINMAYACAK”

Merkez Akdeniz İlçesinde yer alan Toroslar Devlet Hastanesi’nin Mersin Şehir Hastanesi’ne taşınacağı iddialarını yalanlayan Bahçacı, “Burayla ilgili herhangi bir planımız ve düşüncemiz söz konusu değildir. Böyle bir söylentinin nereden çıktığını bilmiyorum ama kesinlikle Toros Devlet Hastanesi yerinde kalacak ve hizmet etmeye devam edecek. Şuanda bu hastanenin taşınacağı iddia edilen Şehir Hastanesindeki servislerde yatakların doluluk oranları yüzde 99’lardadır. Buradaki hastanedeki 1300 yatağın 1150’si dolu durumdadır. Bu oran bunun aşağına düşmüyor. 300 yataklı yoğun bakım ünitesinde durum yine aynı durumdadır. Yani Toros Devlet Hastanesini buraya taşınacağını söyleyen insanlar nereye taşıyacaklar bunu bilemiyorum. Ben kesin olarak söylüyorum Toros Devlet Hastanesi kadrosu ile yeri ile hiçbir yere taşınmayacak ve hizmet vermeye devam edecek” dedi. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA