Mut’ta 367 bin ton zeytin rekoltesi gerçekleşti | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mut’ta 367 bin ton zeytin rekoltesi gerçekleşti


 

Mersin’in Mut ilçesinde geçen yıl 367 bin ton zeytin rekoltesi gerçekleştiği bildirildi. 9 zeytin salamura işleme tesisi ile 13 zeytinyağı fabrikasının faaliyette olduğu Mut ilçesinde, 2017 yılında yaklaşık 367 bin ton zeytin rekoltesi gerçekleşti ve 20 bin ton zeytinyağı üretildi.

Mut ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ekrem Bayır, bin 300 yıllık anıt zeytin ağacının bulunduğunu belirterek, "Geçen yıl 367 bin ton zeytin rekoltemizden 257 bin tonu sofralık. Toplam 20 bin ton zeytinyağı rekoltemiz oldu. İlçede kayıt altında 10 milyon 500 bin zeytin ağacı var. Kayıt dışı ağaçlarla birlikte toplam 12 milyon zeytin ağacından üretim gerçekleştiriliyor" dedi.

İlçede ilaçsız zeytin ve çok düşük asitli zeytinyağı üretildiğini söyleyen Bayır, "Mut yöresi zeytin anlamında çok önemli bir bölge. Çiftçinin sofralık zeytine yönelmesi daha kaliteli üretimi sağlıyor. Diğer yöreler en az 7-8 defa ilaç yapmadan zeytin yetiştirmezler" diye konuştu. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA