BU ATIKLAR KİMİN? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BU ATIKLAR KİMİN?


 

Yenişehir ilçesindeki Kipa AVM önünde yer alan derenin renk değiştirmesi korkuya neden oldu. Dereyi siyaha boyayan kirliliğe; 34. Cadde ile İstemihan Talay Caddesi altındaki kanalizasyon çıkışından karışan sıvı neden olurken, atığın Mersin Üniversitesi tarafından bırakıldığı iddia edildi.

Mehmet Nabi Batuk / Soner Aydın

Mersin’de yaşanan doğa katliamlarına bir yenisi daha eklendi. Yenişehir ilçesinde geçmiş yıllarda üzeri kapatılarak çevre yolu yapılan dere, şimdi de içerisine bırakılan siyah atık ile gündeme geldi. Akkent Mahallesi’nde İstemihan Talay Caddesi ile 34. Cadde’nin kesiştiği noktadaki kavşak köprüsünün altında bulunan kanalizasyon sistemi çıkışından dereye akan petrol ürünü olduğunu tahmin edilen siyah madde, dere havzasını siyaha boyadı. Mahalleli söz konusu siyak atık maddesinin Mersin Üniversitesi Kampus içerisindeki bir tesisten kanalizasyon sistemine bırakıldığı iddia edilirken; MESKİ ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne bağlı uzmanların yerleşke içerisinde incelemelerinin sürdüğü kaydedildi.  

12 GÜNDÜR AKIYOR, YETKİLİLER DÜN GÖRDÜ
Dereden akan siyah sıvıyı fark eden mahalleliler durumu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi’ne bildirdi. Dereden 11 gündür siyah sıvının aktığını ancak yetkililerin dün gelip incelemelerde bulunduğunu dile getiren bir mahalle sakini, “Sabah işe giderken dereden mazot kokusu geldiğini fark ettim. Gidip baktığımda siyah bir sıvının aktığını gördüm. Yaklaştığımda mazot olduğunu gördüm. Durumu hemen yetkililere bildirdik. Yetkililer günler sonra buraya gelip incelemelerde bulundu. Ardından Mersin Üniversitesi’ne gittik. Çünkü atığın oradan geldiğini düşünüyoruz. Orada incelemede bulunduk. Yetkililerin incelemeleri sürüyor ancak dere ve su daha fazla kirlenmeden atığın kaynağının bulunması lazım. Şuan dere tabanı siyah sıvıyla kaplanmak üzere” dedi.

ÜNİVERSİTE İNCELEME BAŞLATTI
Mahallelinin yaptığı başvurular üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) ile Mersin Çevre Derneği üyeleri Mersin Üniversitesi’ne gelerek üniversitesinin genel sekterlik yetkilileri ile birlikte söz konusu sıvının aktığı yerde incelemelerde bulundu. Üniversitede incelemelerini sürdüren yetkililer daha sonra genel sekreterlikten ile bir araya gelip durum değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin de dere üzerinde incelemeleri başladı.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA