LİMON TEZGAHLARININ YÜKÜNÜ KADINLAR ÇEKİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

LİMON TEZGAHLARININ YÜKÜNÜ KADINLAR ÇEKİYOR


 

Türkiye’nin narenciye ihtiyacının önemli bir bölümünün karşılandığı Mersin ve ilçelerinde, limon kesiminde ve yatağa alınması için kurulan tezgahlarda özellikle kadın işçilerin çalışması dikkat çekiyor.

Erkek işçilerin yanı sıra ev hanımlarından ve genç kızlardan oluşan limon işçileri, soğuğa aldırış etmeden aile bütçesine katkıda bulunmak için limon kesiyor. Kesilen limonların yatağa alınmasında ise kadınlar hünerli elleriyle limonları kurulan tezgahlarda tek tek sandıklıyor.

Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun, yaptığı açıklamada, limon tezgahlarında kadınların tercih edilmesinin ellerinin daha çabuk ve yatkın olmasından dolayı olduğunu kaydetti.
Limon kesiminde de çok sayıda kadın işçinin çalıştığını ifade eden Doygun, limon paketlemesinde çalışan kadınların böylelikle aile bütçelerine de katkı sağladığını belirtti.
Limon keserek aile bütçesine destek verdiklerini belirten kadın işçiler, “Kış aylarında evimizin geçimini limon keserek sağlıyoruz. Birçoğumuz eşleri ile birlikte gelerek limonda çalışıyor. Hem aile bütçesine katkıda bulunmuş hem de boş zamanımızı değerlendirmiş oluyoruz” dediler. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA