ÜNİVERSİTE İLE MTOSB İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÜNİVERSİTE İLE MTOSB İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI


 

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) ile Mersin Üniversitesi (MEÜ) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Üniversiteden yapılan açıklamada, “Bölgenin rekabet gücünün arttırılmasına katkı sağlamayı temel alan protokol ile akademisyenlerin bilgi ve tecrübelerinin ekonomiye kazandırılması, sanayi ihtiyaçları yönünde araştırma faaliyetlerine teşvik edilmesi hedefleniyor” ifadelerine yer verildi. 

Çiftlikköy Kampüsü Vadi Kafe’de gerçekleşen toplantıya; Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürü İlyas Güçlü, Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal Ay, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir ile Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, üniversitemiz Genel Sekreteri Vedat Güngör, MTOSB yönetim kurulu üyeleri ve öğretim elemanları katıldı.
Üniversite-sanayi iş birliğinin ve sürdürebilirliğinin öneminin vurgulandığı toplantıda Mersin Valisi Su ayrıca Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen ''Model Fabrika'' projesinden söz etti. Vali Su, Türkiye’de ilk defa hayata geçirilen projenin uygulanacağı 5 ilden birinin Mersin olacağını kaydetti.
İmzalanan protokolle teknolojik yenilik alanında Ar-Ge, tasarım, sistem entegrasyonu, dış ticaret, sertifikasyon gibi rekabeti güçlendirme faaliyetleri kapsamında ulusal ve uluslararası fon programlarına yönelik proje geliştirme ve yürütme konularında ortak çalışmalar yapılacak. Bu kapsamda “Makine ve Metal Teknolojileri” ile “Elektronik ve Otomasyon” alanlarında oluşturacak projeler, iki farklı pilot uygulama ile sanayicilerin Ar-Ge talep ve ihtiyaçları doğrultusunda üniversite   akademik personeli ile grup toplantıları ve çalışmaları gerçekleştirilecek. Akademisyenler tarafından hazırlanan patentli projelerin yanı sıra sanayinin ihtiyaç duyduğu bilgi ve teknolojinin akademisyenler tarafından uygulamaya dönüştürülerek ticarileştirilmesi de hedefleniyor. Ulusal ve uluslararası konferans, sempozyum ve panel gibi etkinliklerin de yapılacağı iş birliği sonucunda üretilen veya geliştirilen projelerin, ülke ekonomisine kazandırılarak somut çıktıların oluşturulması bekleniyor.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA