195 MİLYONLUK PROJE İÇİN 2 BİN LİRA BÜTÇE! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

195 MİLYONLUK PROJE İÇİN 2 BİN LİRA BÜTÇE!


 

Yatırımcının yıllardır beklediği Mersin-Tarsus Otoyolu projesi için ayrılan kaynak akıllarla durgunluk verecek cinsten. 195 milyonluk proje için 2 bin lira bütçe ayrıldı.

SONER AYDIN

Mersin ihracatının üçte birini gerçekleştiren, 12 bin kişiye istihdam sağlayan ve günde 4 bin aracın giriş-çıkış yaptığı Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ne (MTOSB), otoban bağlantısının yapılması için yıllardır beklenen Mersin-Tarsus Otoyolu projesinde geçtiğimiz günlerde çalışmalar başladı. Bölgeye sadece D-400 karayoluyla ulaşılması ve yıllardır istenen otoban bağlantısının bir türlü hayata geçirilememesi firmalara büyük sıkıntı yaşatıyor. Bölgeye gelecek olan sanayici, yolunu uzatmak zorunda nedeniyle en az 2 saat kaybediyor. Bu yüzden yatırımcının gözü otoban bağlantısının biran önce bitmesinde. Ancak proje için ayrılan kaynak yatırımcıyı hayal kırıklığına uğrattı. 

“MERSİN-TARSUS OTOYOLU İÇİN KOMİK BÜTÇE”
Yatırımcının yıllardır beklediği bağlantı yolu için bu yıl nihayet adım atıldı. Hükümet tarafından 2018-2021 yılı yatırım programı kapsamına alınan projede Ocak ayı başında çalışmalara başlandı. Ancak Mersin için önemli bir yere sahip olan Mersin-Tarsus Otoyolu OSB bağlantısı için ayrılan kaynak şaşkınlık yarattı. Toplam uzunluğu 11 km olan proje için ön görülen yatırım tutarı 195 milyon lira. Geçtiğimiz günlerde yapımına başlanan ve 2021 yılında bitirilmesi hedeflenen proje için bu yıl ayrılan kaynak sadece 2 bin TL. 196 milyonluk proje için ayrılan komik bütçe Çukurova Bölgesel Havalimanı’nda olduğu gibi Mersin-Tarsus Otoyolu OSB bağlantı projesinin de söz verilen tarihe yetişmeyeceği değerlendirmelerini beraberinde getirdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA