MERSİN, DEMİRYOLU İLE KARADENİZ’E BAĞLANIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN, DEMİRYOLU İLE KARADENİZ’E BAĞLANIYOR


 

Mersin Limanı’nı Samsun Limanı’na bağlayacak olan hızlı tren hattının ilk adımı olan ‘Aksaray-Ulukışla Hızlı Tren Demiryolu Hattı’nı yatırım programına alındığı açıklandı.

Mersin Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre; Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Lojistik Sektör Kurulu tarafından, MÜSİAD Mersin Şubesi ev sahipliğinde düzenlenen ‘Kıtalararası Lojistik Üssü Türkiye’ temalı istişare toplantısı gerçekleştirildiği bildirildi. Toplantıya Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Valisi Ali İhsan Su, AKP Mersin Milletvekili Hacı Özkan, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Uluslararası Nakliyeciler Derneği Başkanı Çetin Çuhaoğlu, MÜSİAD Lojistik Sektör Kurulu Başkanı Emin Taha, MÜSİAD Mersin Şubesi Başkanı Hakan Kayacı, il protokolü, sivil toplum kuruluşları ile lojistik sektör temsilcileri ve çok sayıda iş insanı katıldı.

İstişare toplantısında lojistik sektöründeki yatırım çalışmaları hakkında bilgi veren Kalkınma Bakanı Elvan firmaların verimliliğinin arttırılması, girdi maliyetlerinin azaltılması ve böylece küresel ölçekte daha etkin bir rekabet gücünü elde edebilmesine imkân sağlayan lojistik faaliyetlerin, ekonomik değer zinciri içerisinde hayati bir öneme sahip olduğunu sözlerine ekledi. Türkiye’de lojistik sektörünün yaklaşık 300 milyar dolarlık bir hacminin olduğunu belirten Bakan Elvan, lojistik sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin bunun %50’sini oluşturduğunu, kalan %50’sini ise lojistik faaliyetle uğraşan üreticilerin oluşturduğunu kaydetti.
Mersin Limanı’nı Samsun Limanı’na bağlayacak olan hızlı tren hattının ilk adımı olan ‘Aksaray-Ulukışla Hızlı Tren Demiryolu Hattı’nı yatırım programına aldıklarının müjdesini veren Elvan, “Bu hat ile birlikte içerisinde Mersinimizin de yer aldığı hem doğu-batı ekseninde, hem de kuzey-güney ekseninde hızlı tren demiryolu hatlarının oluşturulmuş olacak. Bu yöndeki çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Burada sadece karayolunu değil, demiryolu, deniz yolu, hava yolu ve karayolunu kombine olarak düşünüyoruz. Dördünün birbiriyle entegre olduğu bir yaklaşımı benimsiyoruz. Maliyetleri düşürmek istiyorsak bunu da yapmalıyız.” şeklinde konuştu.
Kombine taşımacılığın geliştirilmesi noktasında planlanan 21 lojistik merkezden 8’inin işletmeye açıldığını da söyleyen Elvan inşa çalışmaları hakkında bilgi vererek “5’inde inşaat çalışmaları devam ediyor, 8’inin ise proje çalışmaları sürdürülüyor. 2018 yılında ilimizde Yenice Lojistik Merkezi’nin ikinci etabını tamamlıyoruz. Kars, Konya ve Erzurum Lojistik Merkezlerini işletmeye açacağız. Ayrıca Ulaştırma Bakanlığımız yıl içerisinde Karaman, Sivas ve Kayseri Lojistik Merkezlerinin yapımına başlayacak.” dedi.
Mersin’den Adana’ya ve oradan da Habur Sınır Kapısına kadar uzanan demiryolu hızlı tren hattı çalışmalarına da değinen Bakan Lütfi Elvan, bu hat üzerindeki hızlı tren tünel ve hat çalışmalarının da hızla devam ettiğini ifade ederek, hızlı tren hattını tamamlanmasıyla birlikte Mersin’i, Habur Sınır Kapısına bağlayarak taşıma maliyetlerinin çok daha alt seviyelere inmesini sağlayacaklarını ifade etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA