RESSAM ONGUN, 65. SANAT YILINI KUTLUYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

RESSAM ONGUN, 65. SANAT YILINI KUTLUYOR


 

Ressam Adnan Olgun, resimle tanışmasının 65’inci yılını Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Sanat Galerisi’nde açtığı kişisel resim sergisi ile kutladı.

GİZEM EKİCİ

Mersinli ressam Adnan Ongun, 65’inci sanat yılını Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi’nde açtığı karma resim sergisi ile kutladı. Yağlıboya 48 eserin yer aldığı serginin açılışına MTSO eski Meclis Başkanı Faik Burakgazi, Sanat Galerisi Sorumlusu Seda Şahbaz ile çok sayıda sanatsever katıldı. Açılış töreninde resim sanatı ile 1953 yılında orta birinci sınıf öğrencisiyken tanıştığını anlatan Ongun, “Nigar isminde halen unutamadığım resim öğretmenime duyduğum sevgi sonrasında bu sanata aşık oldum ve 65 yıldır hiç bırakmadım. 1960 yılında ilk sergimi açmıştım. Bugüne kadar 6’sı İstanbul’da olmak üzere 23’ü kişisel, 20’si de karma resim sergisi açtım” dedi.

Genellikle çektiği fotoğrafları tuvale döktüğünü bu nedenle ağırlıklı olarak doğa resimleri çizdiğini söyleyen Ongun, “1959 yılında yaptığım ve ilk sergimde de yer verdiğim İstanbul Anadolu Hisarı resmim de bu karma koleksiyonum içinde yer aldı” dedi. Aynı zamanda sergideki resimleri arasında Mersin’e özgü Begonvil çiçeği yapraklarını kurutup yapıştırmak suretiyle resmettiği bir eserinin yer aldığına da değinen Ongun, kendisini Otodidaktik ( kendi kendisini yetiştiren) bir sanatçı olarak tanımladı. 65 yıldır çalışmalarını aynı aşk ile sürdürdüğünü vurgulayan Ongun, “Resimlerimin Türkiye’nin yanı sıra yurtdışındaki birçok özel koleksiyonda da olmasının gururunu yaşıyorum. Kıbrıs, İngiltere, Almanya ve Amerika’dan talep görmek beni mutlu ediyor” dedi.

Çalışmalarını Mersin’deki özel atölyesinde sürdürmekte olan Ongun’un yağlıboyanın yanı sıra karakalem, cam altı, cam üstü ve vitray çalışmaları da bulunuyor. 7 Şubat 2018 Çarşamba gününe kadar açık olacak sergi, hafta içi 08.30 – 18.00, cumartesi günü ise 10.00 – 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA