Dikkat! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Dikkat!


 

Mersin’de günlerdir süren sağanak yağışlar su taşkını riskini beraberinde getirdi. Yetkililer vatandaşları su taşkınlarına karşı uyardı.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’de hafta başında gelen ve etkisini arttırarak devam eden sağanak yağışlar tedirginlik yarattı. Kent merkezinde yağmur etkili olurken Toroslar’da kar etkisini gösterdi. Mersin merkez ilçesi Akdeniz’e bağlı Karacailyas ve çevresindeki mahallelerde küçük çapta su taşkınları yaşansa da korkulan olmadı. Ancak Silifke ve Tarsus’ta yaşanan dolu yağışı ve su taşkınları nedeniyle çiftçinin ekili alanları bir kez daha tahrip oldu. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bağlı ekiplerin bölgede hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü öğrenilirken çiftçi yetersiz önlem alan kamu kurumlarına isyan etti. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğünden elde edilen verilere göre önümüzdeki günlerde yağışların kısmi olarak süreceği öğrenilirken, hava parçalı bulutlu olacak. Gündüz hava sıcaklığının 15 ila 9 derece arasında değişeceği Mersin’de nem oranları ise 65 ila 91 arasında gelip gidecek.

BUZLANMA VE DON OLAYLARINA DİKKAT

Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Mersin ve Adana'nın yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışının beklendiği bildirildi. Çarşamba akşamı Çamlıyayla ilçesinin iç kesimlerde başlayan kar yağışı aralıklarla sürerken 20 ila 50 santimetreye kadar ulaşmasının beklendiği ifade edildi. Açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayan karayolunda yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istenildi.

TARSUS’TA ÇİFTÇİNİN MAĞDURİYETİ KATLANARAK BÜYÜYOR

Tarsus ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle 10 bin dönüme yakın tarım arazisi bir kez daha su altında kaldı. İlçede hafta boyunca devam eden yağışlar nedeniyle taşan Berdan Irmağı'ndaki sular, bölgedeki tarım arazilerinde baskınlara neden oldu. Devlet Su İşlerine ait iş makineleri taşan suların engellenmesi için set kurma çalışması yaparken taşkınlar engellenemedi. Zarar gören çifçileri ziyaret eden Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, yaptığı açıklamada, "Son günlerdeki aşırı yağışlar nedeniyle Berdan Irmağı'nda taşkın yaşandı. Çiftçilerin alın teri, göz nuru ve tüm emekleri heba oldu. Seralarda ve diğer ekili tarım arazilerinde maalesef çok büyük zarar yaşandı." dedi.

SİLİFKEYİ DOLU VURDU

Mersin'in Silifke ilçesinde yağan dolu nedeniyle seralar ve bazı çilek tarlaları zarar gördü. Alınan bilgiye göre, ilçe genelinde etkisini gösteren dolu nedeniyle Taşucu, Kum, Kurtuluş, Sökün, Yeşil Ovacık, Akdere, Işıklı, Bahçe, Atayurt ve Arkum Mahallelerindeki seralarda hasar meydana geldi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri, dolunun etkili olduğu yerleşim birimlerini gezerek sera ve bahçelerde oluşan hasarı tespit etme çalışmalarını sürdürüyor.

SİLİFKE – MUT KARAYOLUNDA HEYELAN

Silifke-Mut karayolunun 7. kilometresinde, meydana gelen toprak kayması ve kaya düşmesi nedeniyle yol ulaşıma kapandı. İş makinelerinin çalışmaya başladığı ve yolun tamamen ulaşıma açılması için 2-3 günlük süreye ihtiyaç duyulduğu kaydedildi. Kapanan ve tehlike oluşturan yolda trafik ekipleri önlem alırken, karayolları ekiplerinin yolun açılması için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

TOROSLARDA YOLLAR KAPANDI

Kentteki su taşkınlarını önleyici çalışmalar sürerken Toroslar’da karla mücadele çalışmaları sürüyor. Mersin Yaylalarında Kar Seferberliği Toroslar ilçe sınırları içerisindeki yaylalarda etkili olan kar yağışının ardından belediye ekipleri kapanan yolları açma çalışmaları başlattı. Özellikle Arslanköy, Kavaklıpınar, Tırtar, Ayvagediği, Gözne Mahalleleri ve güzergâhlarında ulaşıma kapanan yollar üzerinde çalışmalarına ağırlık veren ekipler araç ve yaya trafiğini rahatlatmaya çalışıyor. Kar yüksekliğinin 1 metreyi aştığı bölgede ekipler, yolda kalan ve hasta olan vatandaşlar ile yaylalarda konaklayan Yörüklere de yardım etti.

SERTAVUL GEÇİDİNDE ULAŞIM ZORLUKLA SAĞLANIYOR

Akdeniz'i İç Anadolu'ya bağlayan Mersin'in Mut ilçesindeki Sertavul Geçidi, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle zaman zaman ulaşıma kapanıyor. İlçesindeki yaşamı zorlaştıran ve yüksek kesimlerde özellikle sürücülere zor anlar yaşatan kar yağışı, Sertavul Geçidi'nde aralıklarla tipiye dönüştü. Kar ve tipinin etkili olduğu geçitte trafik ekipleri araçları kontrol ederek zincirsiz araçlara geçiş izni vermedi.

YÜKSEK KESİMLERİNDE YOĞUN KAR YAĞIŞI

Erdemli’nin yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Büyükşehir yasasıyla mahalleye dönüşen 1000 rakımın üzerindeki köyleri birbirine bağlayan yollarda kar temizleme çalışmaları devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Erdemli ilçesinin yüksek kesimlerindeki yollarda yaklaşık 4 gündür kar temizleme çalışması yürütülüyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı Kırsala Hizmetler Şube Müdürlüğü ekipleri Erdemli'nin yüksek kesimlerinde ulaşımı sağlayan yolların kapanmaması için çalışmaları aralıksız devam ettiriyor. Sorgun, Toros, Hacıalanı ve Aydınlar’da çalışmalar gece boyuncada sürdürülürken, kar yağışının halen devam ettiği belirtildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA