Gencay Kasapçı anıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Gencay Kasapçı anıldı


 

İçel Soroptimist Kulübü, Mersin’de kaybettiğimiz ünlü ressam Gencay Kasapçı’yı andı.

Gizem Ekici

İçel Soroptimist Kulübü, ‘2012 Yılın Başarılı Kadın Ödülü’nü de verdiği ve 29 Kasım 2017 tarihinde kaybettiğimiz Gencay Kasapçı’yı andı. Açılış konuşmasını İçel Soroptimist Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Sevinç Şanlı’nın yaptığı, sanat tarihçisi Ömer Faruk Şerifoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı ve Kasapçı’nın sanatı ve hayatının irdelendiği anmaya, sanatçının eşi ve çocuklarının yanı sıra Mezitli Soroptimist Kulübü Başkanı Nalan Varat,  kulüp üyeleri ve çok sayıda sanatsever katıldı.  Toplantıda, ressam Lina Nasif, Altamira Sanat Galerisi yöneticisi Sühendan Şimşek ve sanatçının kızı Yasemin Kasapçı Devrimci,  anılarını katılımcılarla paylaştı.

İçel Soroptimist Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Sevinç Şanlı, “Hayatının son yıllarını Mersin’de geçiren dolayısıyla hemşerimiz olan ve aynı zamanda sanatıyla kültürel hayatımızı zenginleştirdiği için ‘2012 Yılın Başarılı Kadını Ödülü’ verdiğimiz Gencay Kasapçı’yı rahmet ve şükranla anıyoruz. Bu vesileyle değerli bilgi ve birikimini Mersinlilerden esirgemeyen sanat tarihçisi Ömer Faruk Şerifoğlu ile birlikte sanatçının tüm dostları ve yakınlarına da teşekkürlerimizi borç biliriz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA