ÇKA BAŞVURU BEKLİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇKA BAŞVURU BEKLİYOR


 

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA); bölgenin sosyo-ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak isteyenlerin başvurusunu bekliyor.

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) 2018 yılı Mali Destek Programları Bilgilendirme Toplantısı Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın katılımlarıyla ÇKA Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, ajansın kurulduğu yıldan bu yana bu yılki mali destek programları da dâhil olmak üzere ilan ettiği 9 mali destek programı ile ekonomik ve sosyal alana hitap eden 27 alt program uyguladığını ifade ederek, “Bu projelerle bölgemizde de ciddi anlamada proje hazırlama kapasitesi elde etmiş olduk. Kurulduğumuz yıldan bu yana 226,7 kaynağı bölgeye aktarmış bulunuyoruz. Mali destek kapsamında 717 projeye, doğrudan faaliyet desteği kapsamında 54 projeye, teknik destek kapsamında 158 projeye destek vererek bölgenin proje kapasitesine on yıl içerisinde destek sağlamış olduk” dedi.

2018 YILINDA 4 FARKLI PROGRAMA 24 MİLYON TL KAYNAK
Kalkınma ajanslarının 2018 yılı itibari ile faaliyetlerini sonuç odaklı çalışmalara dayandırarak gerçekleştireceğini belirten Altunsu, ÇKA olarak bu yıl açılan 24 milyon TL bütçeli 4 mali destek programları için 3 tane sonuç odaklı program tasarladıklarını vurguladı. 
Altunsu, programlarla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “İlk program akıllı ihtisaslaşma, akıllı uzmanlaşma perspektifi ile rekabetçiliği artırma programı olarak planlandı. Bu programda elde etmek istenilen sonuç göstergeleri ise; hedef ülkelere ihracat yapan firma sayısını artırmak, ar-ge merkezli işletme sayısını, ar-ge personel sayısını ve anahtar etkinleştirici teknolojilerden yararlanan proje ile küme sayılarımızı artırmak olarak sıralayabiliriz. İkinci program turizmle ilgili programdır. Burada hedef pazarlara odaklanıp turizmden elde edilen katma değerin artırılması amaçlanıyor ve başarı göstergeleri ise, hedef ülkelerden gelen turist geceleme sayısını artırmak, kalite standardını yükselten tesis sayısını artırmak, turizm destinasyon sayısını artırmak ve turizm gelirini artırmak olacak. Üçüncü programda ise dezavantajlı mahallelerde, sosyo ekonomik gelişmişlik farklarını azaltmak için sosyal ve fiziki altyapının güçlendirilmesi hedefleniyor. Burada ki sonuç odaklı başarı göstergelerimizi ise, okullaşma, sınav başarısı ve ortalama eğitim süresinde artış, bebek ölüm oranında iyileşme, vatandaşın hizmetlere erişim ve memnuniyet oranlarının yükseltilmesi ve dezavantajlı grupların istihdam oranlarının yükseltilmesi olacaktır.”
Genel Sekreter Altunsu, ajansın sağladığı desteklerin 24 milyon TL ile sınırlı olmadığına da değinerek, bu rakama, 21 milyon TL destekli güdümlü projeler ve Kalkınma Bakanlığı’nın Cazibe Merkezleri Programı ile sağlayacağı 25 milyon TL’lik destekler de eklendiğini bildirdi. 
Adana Valisi Mahmut Demirtaş, ÇKA tarafından bugüne kadar uygulanan uyguladıkları destek programları ile Adana ve Mersin illerinde 226,7 milyon TL tutarında kaynak tahsis edildiğini vurgulayarak, “Hazırlanan ve uygulanan bu projeler ile kamu kurumlarımız, özel sektörümüz ve sivil toplum kuruluşlarımız proje hazırlama ve uygulama konularında önemli deneyimler kazanmıştır. Bu bağlamda 2018 yılında yürüteceğimiz 4 Mali Destek Programının da bölgemiz için hem tahsis etmeyi öngördüğümüz 24 Milyon TL tutarındaki kaynak hem de kazanılacak proje deneyimi ve kapasitesi açısından büyük katkılar sunacağı kanaatindeyim.” şeklinde konuştu.
Vali Demirtaş, özel sektörü, kamu kurum ve kuruluşlarını, sivil toplum kuruluşlarını yeni açılan hibe desteklerinden faydalanmak için projeler üretmeye davet ederek sözlerine son verdi.
Konuşmaların ardından Proje Uygulama Birim Başkanı Ahmet Rifat Duran mali destek programları ile ilgili teknik sunum gerçekleştirdi. Toplam bütçelerinin 24 milyon TL olan 4 mali destek programından Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı bütçesinin 9 milyon TL, diğer 3 adet küçük ölçekli altyapı programlarının bütçesinin ise 5’er milyon TL olduğunu belirten Duran, proje detaylarını anlattı. Toplantı soru cevap kısmı ile son buldu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA