HAYIRDIR, KİME SORDUNUZ? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HAYIRDIR, KİME SORDUNUZ?


 

Tece’de denize sıfır noktada bulunan 76 dönümlük park ve spor alanını geçmişte TOKİ kanalıyla bir toplu konut projesiyle yok etmek isteyen Maliye Bakanlığı’nın başarılı olamayınca; alanı apart otel yapılması için sessiz sedasız bir şirkete tahsis ettiği öğrenildi.

Mehmet Nabi Batuk

Mezitli’nin Tece Mahallesi’nde mülkiyeti Maliye Bakanlığı’na ait olan ve ilçe belediye meclisinde yeşil alan olarak tescil ettirilen 76 dönümlük park ve spor alanının TOKİ tarafından toplu konut projesi ile yapılaşmaya açılması girişimleri; geçtiğimiz yıl oluşturulan kamuoyu ile bertaraf edilmişti. Mezitli Belediyesi’nin sahile sıfır noktada bulunan söz konusu arazinin kendilerine devir edilmesi taleplerine; 4 yıldır kulak tıkayan Maliye Bakanlığı, son olarak TOKİ kanalıyla ve Kültür ve Turizm Bakanlığı üzerinden araziyi otel yapımı amacıyla bir şirkete tahsis etmeye çalışıldığı öğrenildi. Mimarlar Odası’nın 15.  Genel Kurulu’nda mimarlara durumu anlatan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, araziyi yapılaşmadan korumak için yasal ve fiili mücadelelerini sürdürecekleri mesajını vererek, Maliye Bakanlığı’nın kararından Mersin Valisi’nin dahi haberinin olmadığını söyledi. Arazinin hangi şirkete ne amaçlarla verildiğini bildiklerini kaydeden Tarhan, Salı günü sabah saatlerinde, arazi üzerinde ayrıntılı bir basın açıklaması düzenleyeceklerini açıkladı.    

“ŞİRKETE YATIRIM BELGESİ DAHİ VERİLDİ”
Tece Mahallesinde denize sıfır bir noktada bulunan 76 dönümlük yeşil alanın maruz kaldığı yapılaşma tehditleri nedeniyle Mezitli Belediye Meclisi olarak araziyi imar planları üzerinde park, spor ve yeşil alan olarak işaretlediklerini kaydeden Tarhan, “Daha önceki dönemlerde TOKİ bu araziye toplu konut yapmak üzere bir düşüncesinin olduğunu bildirmişti. Bizde bu yapılaşma tehdidine karşı yine o mekânda bir basın açıklaması yapmıştık. Açıklamamıza bazı kurumlarda destek vermişti. Bunun üzerine TOKİ toplu konut projesinden vazgeçmişti. Ancak Maliye Bakanlığı TOKİ kanalıyla bu araziyi bu seferde Kültür Turizm Bakanlığı üzerinden apart otel yapmak üzere bir çalışma başlattı. Bu çalışmaları yapan şirketin ismini biliyoruz. Adı geçen şirketin yatırım belgesi dahi verilmiş durumdadır. Bu arazi ile alakalı olarak bu durumdan valimizin de haberinin olmadığını öğrendim. Öyle bir anlayış ki bir kişiye maddi çıkar sağlayacak noktasal bir çözüm getirmek istiyorlar” dedi.

“KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL”
Otel yatırımına karşı çıktıklarına dair eleştiriler aldıklarını ifade eden Tarhan, “Biz otel yatırımlarına kuşkusuz karşı çıkmıyoruz. Kaldı ki Mezitli’de birçok yatırımcının büyük otellerle ilgili görüşmelerini hala sürdürüyoruz. Bu görüşmelerde elimizden gelen her türlü desteği sağlıyoruz. Ancak kamuya ait olan, 80 milyon vatandaşımızın kullanımına açık olan ve hepimizin hissesi olan bu alanı birilerine bakanlık kanalı ile doğrudan planlama yapılarak verilmesini kabul etmemiz mümkün değildir. Bu konuda tüm paydaşlarımızla birlikte yasal direniş hakkımızı kullanmamız gerekir diye düşünüyorum. 

“GELİN BİRLİKTE DİRENELİM”
Salı günü söz konusu 76 dönümlük arazinin yanında konuyla ilgili bir basın açıklaması gerçekleştireceklerini ifade eden Tarhan, arazinin yasal olarak belediyelere tahsis edilmesi gerekirken yıllardır tahsis işlemlerinin yapılmadığını kaydederek kamuoyuna destek çağrısı yaptı. Tarhan, “Biz yeşil alan olarak tescilleştirdiğimiz bu alanın Mezitli Belediyesi’ne verilmesi için Maliye Bakanlığına defalarca resmi yazı yazdık, görüşmelerde bulunduk. Ancak aradan 4 yıl kadar zaman geçmesine rağmen bize olumlu ya da olumsuz bir cevap dahi verilmedi. Ancak bu merkezi irade bir şirkete kamu yararını hiçe sayarak bu alanı bir şirkete peşkeş çekmeye çalışıyor. Bunun için bu direnişimizi bütün paydaşlarımızla birlikte yapalım istiyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA