GİDİŞ VAR DÖNÜŞ YOK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GİDİŞ VAR DÖNÜŞ YOK!


 

Mersin – Adana arasındaki trafiği adeta kangrene çeviren Liman - Hal Köprülü Kavşak Projesi’nde yan yollar tek şeritte iki yönlü olarak açıldı. Ancak, serbest bölge ve sebze hali üzerinden gelip Mersin’e dönmek isteyen vatandaşın açılış sevinci dönüş verilmemesi nedeniyle kursağında kaldı.

Mehmet Nabi Batuk – Soner Aydın

Mersin – Adana Otoyolu üzerinde yapımına başlanıldığı günden beri adeta kangrene dönen Liman - Hal Köprülü Kavşak projesinde yan yollar sonunda trafiğe açıldı. Uzun zamandır beklenen açılış, yan yolların sadece doğu batı yönünde  tek şerit olarak trafiğe açılması nedeniyle değim yerindeyse vatandaşın kursağında kaldı. Liman C kapısının, Mersin Serbest Bölgesi’nin ve Yaş Sebze ve Meyve Hali’nin kesiştiği bir noktada bulunan kavşakta seyreden vatandaşlar, Adana yönüne doğru geçiş verilmediği için ilk olarak tek şeride geçmek zorunda kalıyor. Öte yandan kavşağa sebze halinden ve serbest bölgeden gelip de Mersin yönüne dönmek isteyen vatandaşlar tek yön akan trafik nedeniyle kavşaktan 1,6 km daha seyrederek, geri dönmek zorunda kalıyor. Yolunu uzatmak istemeyen bazı bilinçsiz sürücülerin trafikteki diğer insanlar mal ve can güvenliğini hiçe sayarak ters yöne girdiği ve Mersin’e dönmeye çalıştığı dikkat çekerken, vatandaşlar ise kavşağın bir an önce tamamlanmasını bekliyor. 

“KEŞKE HİÇ AÇMASALARDI”
Trafiğin yoğun olduğu özellikle sabah ve akşam iş-çıkış saatlerinde uzun kuyrukların oluşurken, vatandaşların kavşağın bu halde açılmasına tepki gösterdi. Trafiğin zaman zaman kilitlendiği kavşak üzerinde dakikalarca beklemek zorunda kalan sürücüler, “Aylarca kavşağın açılmasını bekledik. Şimdi kavşağı açtılar ama tek şeritte gidip geliyoruz. TIR’ların da bu yolu kullanması nedeniyle geçişlerde sıkıntı yaşıyoruz. Bu halde açacaklarına keşke hiç açmasalardı” diye tepki gösterdi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA