MMO’DAN NÜKLEER SANTRAL TEPKİSİ: “NÜKLEER GÜVENİLİR BİR YATIRIM DEĞİL!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MMO’DAN NÜKLEER SANTRAL TEPKİSİ: “NÜKLEER GÜVENİLİR BİR YATIRIM DEĞİL!”


 

MMO Şube Başkanı Akar Tülücü, “Yaşanabilir Bir Dünya için; Nükleer Santrallerin yapımına karşıyız. Nükleer santraller bahsedildiği gibi milli, karlı, çevreci ve güvenilir bir yatırım değildir” dedi.

Geçtiğimiz hafta olağan genel kurulunda yönetim kurulunun belirlendiği Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesinde düzenlenen ilk toplantıda görev dağılımı yapıldı. Şube başkanlığını Oğuz Akar Tülücü’nün yaptığı 11. dönem yönetim kurulunda; başkan vekilliğine Mehmet Gök, sekreterliğe Önder Ova, saymanlığa Akın Kılınç, seçildi. Ayrıca Bora Delibaş, Tuncer Taner, Hatice Muhsine Atmaca yönetim kurulu üyeliğine seçilirken; Raif Serkan Çeki, Reha Can Avar, Burhan Veli Dayıcık, Gökben Gökbulut Korkmaz, Levent Yapıcı, Yusuf Özgür Bahar, Latife Gaye Kulakoğlu ise yönetim kurulu yedek üye oldu. 

“NÜKLEER SANTRALLERİN YAPIMINA KARŞIYIZ”
Enerji sektörü her ülke ekonomisinin temel lokomotif gücü olduğunun altını çizen Tülücü, “Enerji üretim ve kullanım teknolojilerine ilişkin alınacak yatırım kararları ileriye dönük değiştirilemez etkiler yaratmaktadır. Ülke ekonomisinin sürdürülebilir olabilmesi için enerjinin; ucuz, kaliteli ve sürekli kaynaklardan sağlaması gerekmektedir. Son yıllarda özellikle kentimizde nükleer santrallerin yapımına dönük projeler geliştirilmektedir. Fakat nükleer santraller bahsedildiği gibi milli, karlı, çevreci ve güvenilir bir yatırım değildir. Güneş enerjisi kullanımına ülke enerji politikalarında yer verilmesi; enerji dış alımlarını azaltabileceği gibi, fosil yakıtlardan kaynaklanan çevre kirliliğinin de azalmasını sağlayacaktır. Ülkemizin; Enerjide dışa bağımlılığını azaltacağız” derken dışa ‘tam bağımlı’ hale getirilmemesi ve en önemlisi de yaşanabilir bir dünya için; Nükleer Santrallerin yapımına karşıyız” diye konuştu.

“KENTİMİZİN VE BÖLGEMİZİN SORUNLARINA SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Toplantıda üyelere açıklamalarda bulunan MMO Şube Başkanı Akar Tülücü, TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu ile birlikte kamu yararına çalışan örgütlerle ortak çalışmaları daha çok arttıracaklarını ifade ederek "Yaşadığımız kentin sakini değil sahibi olma anlayışı ile Makina Mühendisleri Odası Mersin Şube etkinlik alanımızda ülke ve kent gündemlerine müdahil olacağız. Meslek ve meslek alanlarımızdan yola çıkarak kentimizin ve bölgemizin sorunlarına sahip çıkacak, planlanan ya da gündemde olan projelerin yakın takipçisi olacağız” dedi. 

“ÇALIŞMALARININ DEVAM ETMESİ HEDEFLERİMİZDİR”
Şube Yönetim Kurulu olarak projelerine ve mesleki eğitim çalışmaları kaldıkları yerden devam edeceklerini kaydeden Tülücü, “Üretimin can damarı olan mesleğimizin “Mesleki Temsil” yeteneği yükseltilmesi ve devam eden projelerimiz ile önce Mersin özelinde sonra ülke genelinde Odamızın “Mesleki Etkinliği”nin arttırılması; Üyelerimizin kişisel ve mesleki açıdan gelişimine destek olmak amacıyla; eğitim, seminer, sempozyum ve fuar organizasyonlarının düzenlenmesi ve içeriğinin zenginleştirilmesi; Üyelerimizin ve ailelerinin birbirlerini tanıması; Üyelerimiz arasındaki iletişimi artırmak, dostluk bağlarını güçlendirmek, bilgi ve fikir alışverişinde bulunmak ve üye-oda iletişimini sağlamak amacıyla düzenlenen buluşma etkinlikleri arttırmak 2.Etabı tamamlanmak üzere olan Güneş Park Enerji Kompleksinin; Asansör Eğitim ve Tanıtım Binası, Endüstriyel Tasarımlar ve Mekanik Uygulamalar Tematik Sergi Alanı, Katı Atık Enerji Üretim Ünitesi, Enerji Üreten Çocuk Oyun Parkı, Kadın Üreticiler İçin Güneşten Faydalanarak Sebze-Meyve Kurutma, İşleme, Salça Ve Meyve Suyu Çıkarma İstasyonu, Enerji Kulesi, Maker Proje Üretme Ve Prototip İmalat Sahası çalışmalarının devam etmesi hedeflerimizdir” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA