10 ÜLKEDEN 24 RESSAM TARSUS’TA BULUŞTU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

10 ÜLKEDEN 24 RESSAM TARSUS’TA BULUŞTU


 

Tarsus Belediyesi’nin öncülüğünde, Ressamlar Derneği ve Orhan Cebrailoğlu Art Shop’un ortaklaşa düzenlediği 2. Uluslararası Sanatçılar Buluşması Tarsus Çalıştayı ve Sergisi kapsamında 10 ülkeden 24 ressam, Tarsus’ta buluştu.

Tarsus Belediyesi’nin öncülüğünde, Ressamlar Derneği ve Orhan Cebrailoğlu Art Shop’un ortaklaşa düzenlediği 2. Uluslararası Sanatçılar Buluşması Tarsus Çalıştayı ve Sergisi’nin tanıtım toplantısı yapıldı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre; ‘2. Uluslararası Sanatçılar Buluşması’ etkinliği için kente gelen 10 ülkeden 24 ressam, Tarsus için fırça sallayacaklar.

Kubatpaşa Medresesi’nde açılış konuşmasını yapan Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Serap Kurtçu, kentin tanıtımı için bu tarz etkinliklere belediye olarak her zaman destek verdiklerini söyledi. Kurtçu, “Tarsus geçmişi 10 bin yıl öncesine dayanan, sadece ülkemizin değil, aynı zamanda dünyanın en eski yerleşim yerlerinden birisidir. Tarih boyunca cazibe merkezi olmuş, dillerin, dinlerin ve medeniyetlerin buluştuğu ülkemizin en büyük müstakil ilçesidir. Bizler Tarsus Belediyesi olarak yaptığımız hizmetlerin yanı sıra hem ulusal hem uluslararası düzeyde gerçekleşen organizasyonlara her zaman destek verdik ve destek vermeye de devam edeceğiz. Sizleri medeniyetler beşiği Tarsus’ta ağırlamaktan büyük bir mutluluk duymaktayız. Yaklaşık 1 hafta sürecek çalıştay sonrası, birbirinden değerli sanatçılarımızın yapacağı eserler yine bu mekanda sergilenecek. inşallah gerek yurt içinden gerekse yurt dışından şehrimize gelen sanatçılarımız bir haftalık çalıştay sonrasında iyi izlenimlerle kentimizden ayrılırlar. Gerek kentimizin gerekse ülkemizin tanıtımına katkıda bulunacağına inandığım Tarsus 2. Uluslararası Sanatçılar Buluşması’nda emeği geçen başta Tarsus Ressamlar Derneği’ne, gerek yurt içinden gerekse yurt dışından gelen sanatçılarımıza ve tüm sanatseverlere teşekkür ediyorum” dedi.
Tarsuslular, Kubatpaşa Medresesi’nde, 16-27 Ocak 10.30-17.00 saatleri arasında sanatçıların çalışmalarını izleyebilecekler.
20 Ocak 2018 Cumartesi saat 17.00’de çalışmaların sergisi beğeniye sunulacak.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA