HDP’YE KOMİSYONDA YER YOK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HDP’YE KOMİSYONDA YER YOK!


 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından, 2017 yılı gelir ve giderleri ile hesap ve işlemlerinin denetimi için 5 kişilik Denetim Komisyonu oluşturuldu. Komisyonda HDP’li meclis üyesi yer almadı. Komisyonda 3 MHP’li, 1 CHP ve 1 AKP’li üye yer aldı.

SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2018 yılı Ocak Ayı Toplantısı’nın 1. Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. İdare tekliflerine ait 26, komisyon raporlarına ait 10 ve 5 gündem dışı olmak üzere toplamda 41 maddenin görüşüldüğü, meclis toplantısında Mersin Büyükşehir Belediyesi Denetim Komisyonu Üye Seçimi yapıldı. 

HDP’LİLER KOMİSYONDA YER ALMADI
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, her yıl Ocak ayında bir önceki yılın gelir ve giderleri ile hesap ve işlemlerinin denetimi için meclis üyeleri arasından seçtiği üyelerle Denetim Komisyonu oluşturdu. Gizli oy sisteminin uygulandığı seçimin ardından, Kerim Tufan, Abdullah Yılmaz, Veli Şahman (MHP), Bayram Gönenler (CHP) ve Mustafa Turan (AKP) denetim kuruluna seçildi. Her siyasi parti grubunun ve bağımsız üyelerin meclisteki üye sayısının üye tam sayısına oranlanması ile oluşturulan komisyonda HDP’li üye yer almadı. Seçimin ardından 6 boş oy çıktı. Boş oyların HDP’liler tarafından tepki olarak kullandığı öne sürüldü. 
 
“MERSİN’İN TAMAMINDA BİR ŞANTİYE GÖRÜNÜMÜ VAR”
Yılın ilk meclis toplantısı öncesi meclis üyelerinin yeni yılını kutlayan Başkan Kocamaz, “İnşallah 2018 yılı özellikle bölgemizdeki karmaşaların, kavgaların, kanların sonu olur. İnsanlar dünyalık için birbirlerinin huzurunu bozmazlar, barış, hoşgörü ve saygı-sevgi ortamı gelişir, tüm insanlık ve ülkemiz rahata erer. Bugün Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bütün ilçelerimize eşit mesafede siyasi ayrım yapmadan hak ettikleri hizmeti vermek gayreti içerisindeyiz. Elbette elimizdeki imkanları en iyi şekilde değerlendirmek durumundayız. Bu kadar geniş alana, sadece genel bütçeden gelen paylarla hizmet verebilmek zor. Mersin’in büyük eksiklikleri var. Bu eksiklikleri plan program çerçevesinde bir bir çözeceğiz. Şuanda Mersin’in tamamında bir şantiye görünümü var, her tarafta hizmetler sürüyor. Ama bizi sevindiren en büyük olay yıllardır ihmal uğramış kırsaldaki bölgelerin özellikle yol ve içmesuyu konusunda rahatlatılmış olması, vatandaşın memnuniyetinin arttırılmış olması hepimiz için bir övünç vesilesi” dedi. 
SİVAS’A “ÂŞIK VEYSEL PARKI”
Türk Ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu’nun doğup yaşadığı Sivas’ın Şarkışla İlçesi’nin Sivrialan Köyü’nde Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık iki dönüm arsaya çocuk parkı yapılması konusu mecliste görüşüldü. Alınan karara göre, Sivas İli’nde Âşık Veysel Şatıroğlu’nun ismini taşıyan bir park yapılması veya mevcut bir parkın adının Âşık Veysel Parkı olarak değiştirilmesi meclise sunuldu. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından Sivrialan Köyü’nün ‘Kardeş Köy’ veya ‘Kardeş Ozan Köy’ ilan edilmesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de ‘Abi Büyükşehir Belediyesi’ ilan edilmesi ile ilgili teklif ilgili komisyona havale edildi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Endonezya’nın Medan şehri arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması ile ilgili madde ve Tarsus Belediyesi tarafından 25 Mart 2018 tarihinde düzenlenecek olan “12. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu”na destek verilmesi ile ilgili teklif görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA