“YÜREĞİMİ SAĞDIM” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“YÜREĞİMİ SAĞDIM”


 

Şair Aydan Yalçın, iki yakınını kaybettikten sonra ölüm konusunu işlediği son şiir kitabı ’Kırbaç Düğümü’ ile okurlarının karşısına çıktı. Yalçın kitabını "Bir nevi yüreğimi sağdığım ve tekrar hayata tutunmaya çalıştığım bir kitap oldu" sözleriyle tanımladı

'Kırbaç Düğümü' okuyucu ile buluştu

Mehmet Nabi Batuk

Silifkeli şair Aydan Yalçın, ölüm konusunu işlediği 'Kırbaç Düğümü' isimli dördüncü şiir kitabı ile okurlarının karşısına çıktı. İçel Sanat Kulübü tarafından düzenlenen 'Şiirin Sularında' isimli söyleşiye katılan Yalçın, şiir kitabını hazırlarken yaşadıklarını Mersinli sanatseverlerle paylaşırken etkinlik sonunda okurları için kitabını imzaladı. 
Söyleşi bölümünde Kırbaç Düğümü'nü yazmadan önce 3 yıl arayla iki yakınını kaybettiğini aktaran Yalçın, yaşadığı acıyı sözcüklere nasıl döktüğünü katılımcılarla paylaştı. Kitabında yoğunlukla ölüm temasını işlediğini söyleyen Aydan Yalçın, ölümü insanların yaşayabileceği en büyük gerçek olarak tanımlayarak “Şiirle aşk nasıl yan yana geliyorsa; ölümde o doğallıkta yan yana geliyor. Sadece çok acı. Sözcükleri kanata kanata yazıyorsunuz; belki yüreğiniz parçalanıyor ama o dizelerin yazılması gerekiyor" dedi.   

“SADECE ÇOK ACI”
Kırbaç Düğümü adını verdiği kitabının tematik bir kitap olduğunu ifade eden Aydan Yalçın, duygularını şu cümlelerle aktardı; “Herkesin kaçınılmaz sonu olan ölüm, aslında insanın en büyük gerçeğidir. İnsanın yaşayabileceği en büyük yüzleşmesidir. Ölüm konusuna farklı açılardan bakmaya çalıştım. Çok sevdiğim iki insan vardı. Onları peş peşe kaybedince insan böyle şiirlerde yazabiliyor. Bir nevi yüreğimi sağdığım ve tekrar hayata tutunmaya çalıştığım bir kitap oldu. Hergün çok farklı yerlerde insanlar, yakınlarını çevresindeki dostlarını kaybediyor. Bu çok ağır bir o kadarda kişiye sızı veren bir durum. Sonra ayağa kalkmak durumunda kalıyorsunuz. Çünkü hayat sürmeye devam ediyor. Bende bunun için ne yapmak gerekiyor diye düşündüm ve sanatta tutundum. Sanat insanı kötü durumlarda elinden tutup kaldıran bir olgudur. Ben şiir yazarak kendimi iyileştirebiliyorum. Eminimki şiirlerimi okuyanların da yüreklerine değiyordur. Onlarında kendilerini okuyarak iyileştirdiklerini düşünüyorum. Çünkü şiir evrenseldir, pasaportu yoktur ve sınır tanımaz. Şiirle aşk nasıl yan yana geliyorsa ölümde o doğallıkta yan yana geliyor. Sadece çok acı. Sözcükleri kanata kanata yazıyorsunuz, belki yüreğiniz parçalanıyor ama o dizelerin yazılması gerekiyor”. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA