CENNET OBRUĞUNA ASANSÖR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CENNET OBRUĞUNA ASANSÖR


 

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Çukurova Kalkınma Ajansı’ndan Mersin Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığına aktarılan 10 milyon lira ile ödenekle Cennet obruğuna inilen 450 basamak merdivenin onarılacağını ayrıca asansör sisteminin yapılacağını belirtti.

Cennet obruğunun asansörle gezileceğini belirten Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, “Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan’ın emir ve destekleri ile Çukurova Kalkınma Ajansı'ndan Valilik Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığına aktarılan 10 milyon lira ile öncelikle Cennet obruğuna inilen 450 basamak merdiven onarılacak. Bu merdivenlerin etrafına seyir ve dinlenme terasları oluşturulacak. Tabii ki Cennet obruğuna sağlıklı ve gençlerin yanında engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın da rahat görebilmeleri ve oradaki güzellikleri görebilmeleri için buraya bir asansör yapılacak. Bu asansör iki aşamalı olacak. Cennet obruğunun içerisinde Meryemlik diye adlandırılan kilisenin küçüğü bir yer var. Burası restore edilecek, seyir ve terasları oluşturulacak, çevre düzenlemesi, yollar, oto park düzenlemesi yapılacak. Karşılama merkezi yenilenecek. Bu karşılaşama merkezinde çocuk emzirme odaları ve mescit yapılacak. Buraya gelen misafirlerimizin daha rahat ve her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir ortam oluşturulacak. Cehennem obruğunun seyir terası genişleyecek. 

Buranın ilerisindeki Zeus Tapınağının da restore edileceğini belirten Cinbir, "10 milyon liralık kaynakla 16 ay gibi süre içerisinde buranın çehresi tamamen değişecek. Misafirlerimizi daha rahat bir ortamda gezdireceğiz. İlçemize yıllık 300 bin turist geliyor. Bunların 60 bini bu yerleri ziyaret ediyor. Bu düzenlemeden sonra Cennet obruğuna asansör konulduğunda, merdivenleri ve seyir terasları oluşturulduğunda bu sayı aratacak. Kızkalesi, Adam Kaylalar, Kanlı Divane ve Uzuncaburç’a yapılacak olan çalışmalarla bölgemiz cazibe merkezi haline gelecek” diye konuştu.

UZUNCABURÇ DOĞU AKDENİZ'İN EFES'İ
Uzuncaburç’u Doğu Akdeniz’in Efes'i olarak nitelendirdiklerini belirten Kaymakam Cinbir, şöyle devam etti: “Gerçekten görülmeyle değer. Özellikle bu bölgenin zenginlikleri açısından güzelliğe ve değere sahip bir yer. Burada ki çalışmaları hızlandırdık. Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan bölgeyi ziyaretlerinde bize talimat ve desteklerini sağladılar. Uzuncaburç’ta amfi tiyatro var. Bunun restorasyon projesi hazırlanmak üzeredir. Helenistik Kule ve Zeus Olbios tapınağı var. Bunların projesi hazırlanıyor. Tarihi Roma yolumuz var. Çevre düzenlemesi içerisinde burası yeniden düzenlenecek. Sivil Mimari örneği olarak Etnografik kültürü yansıtan 12 ev kamulaştırıldı. Bu 12 evin Kültür Bakanlığına tahsisi yapıldı. Bu evlerin onarımı ve restorasyonu ile burası yaşanabilecek bir yer olacak. Pansiyonların, lokantaların ve kafeteryaların olduğu ziyaretçilerimizin buraya geldiğinde hoş vakit geçirebilecekleri cazibe merkezi olacak.” 

KUŞ CENNETİNE 332 KUŞ TÜRÜ GELİYOR
Göksu Deltası Kuş Cennetine 332 kuş türünün geldiğini bildiklerini belirten Kaymakam Cinbir, şunları kaydetti: “Göksu Deltası birçok endemik bitkiye de ev sahipliği yapıyor. Özellikle buranın korunması ve bölgeye gelen ziyaretçilerimizin ziyaretlerin daha iyi bir ortamda yapması için belirli düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Bununla ilgili yine Kalkınma Bakanımızın destekleri ile yürütülen bir proje var. Özellikle burada kuş türlerinin maalesef istenmeyen şekilde avlanmalarının önüne geçilmesi, ot yangınlarının önüne geçilmesi ve yangılara müdahale edilmesi içi yangın yollarının yapılması, Mobese kamera sistemlerinin hayat geçirilmesi gibi projelerimiz var. Bu yıl içerisinde kamera sistemleri takılmış olacak. Kontrol noktası konulacak. Silifke Çevre Şube Müdürlüğü bu konuda hassasiyet gösteriyor. Özel Çevre Korumla alanı içerisinde 10 yerleşim yerimiz var. Bu vatandaşlarımızın taşınmazlarını değerlendirebilmeleri ve kullanım şeklinin belirlenmesine yönelik imar planı 1/50 binlik çevre düzeni planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından yenilendi. 2018 yılında da yönetim planı yenilecek. Dolayısı ile Kuş Cenneti olarak adlandırdığımız bu bölgeye gelen ziyaretçilerimizin daha rahat gezebilmeleri için gayret gösteriyoruz.” (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA