KURTULUŞ ATEŞİ HALA YANIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KURTULUŞ ATEŞİ HALA YANIYOR


 

3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yıldönümü kentte birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği coşkulu kutlamalar ile kutlandı.

Mersin’in Fransız işgalinden kurtuluşunun 96’ıncı yıl dönümü Mersin Valiliği ve Toroslar Belediyesi’nce düzenlenen iki ayrı program ile kutlandı. 

Valilik Koordinesinde düzenlenen resmi program kapsamında kent protokolü sabah saatlerinde Tren Garı’nda buluştu. Programda Mersin Valisi Ali İhsan Su ve kent protokolü, temsili olarak Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyelerini taşıyan treni karşılayarak, Türk Bayrağı’nı teslim aldı. Heyet daha sonra Cumhuriyet Meydanı’na yürüyerek, buradaki törenlere katıldı. Buradaki törende de renkli görüntüler ortaya çıktı. 

TOROSLAR ‘KURTULUŞ’A AKTI
Toroslar Belediyesi tarafından düzenlenen kutlamalar kapsamında ise her yıl geleneksel olarak düzenlenen 3 Ocak Zafer Yürüyüşü bu yıl da coşkulu bir katılım ile gerçekleştirildi. Toroslar Belediye binası önünden başlayan renkli yürüyüş Cumhuriyet Alanı’nda son buldu. Binlerin katıldığı yürüyüşte Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna,’ya halkın ilgisi yoğun oldu. Toroslar Belediyesi mehteran takımı ve cirit ekibi öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüşte ortaya renkli görüntüler çıktı. 
Yürüyüşte ayrıca, Toroslar Belediyesi Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü atölyesinde, belediye çalışanları ve heykeltıraşın marifetiyle 4 ayda tamamlanan dünya küresi üzerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün şaha kalkmış at sırtındaki 11 metre yüksekliğindeki heykelin açılışı da gerçekleştirildi. Açılışın ardından Hastane Caddesi, İstiklal Caddesi ve Sakarya Caddesi güzergahından devam eden yürüyüş törenin yapılacağı Cumhuriyet Alanı’nda son buldu. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA