CENNET-CEHENNEM CAZİBE MERKEZİ OLACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CENNET-CEHENNEM CAZİBE MERKEZİ OLACAK


 

Cennet-Cehennem Mağaraları’nın cazibe merkezi haline gelmesi için Mersin Valiliği ile Çukurova Kalkınma Ajansı arasında 10 milyon TL bütçeli restorasyon projesi için sözleşme imzalandı.

GİZEM EKİCİ

Mersin’de yaklaşık bin 500 yıllık tarihi ile önemli turizm potansiyeline sahip olan Cennet-Cehennem Mağaraları, cazibe merkezi haline getirilecek. Cennet-Cehennem mağaraları her yıl çok sayıda turist tarafından ziyaret edilirken, efsaneye göre Antik Yunan Çağı efsanelerinden Typhon’un burada yaşadığına inanılıyor. Yerin 30 kat altında yer alan yapılar bugün hala gizemini korurken, Meryem Ana Kilisesi bölgeyi ziyaret eden Hıristiyanların yoğun ilgisini çekiyor.
Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA)  ve Mersin Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı arasında Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında “Cennet Cehennem Ören Yeri Çevre Düzenlemesi, Meryem Ana Kilisesi ve Zeus Tapınağı Restorasyon İşi” projesi için ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu ve Vali Yardımcısı YİKOB Başkanı Süleyman Deniz arasında sözleşme imzalandı.
Proje ortağı Adana Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü olan 10 milyon TL bütçeli proje ile Cennet Cehennem’e gelen ziyaretçilerin konfor şartlarını arttıracak bir merkez ve çevre düzenlemesi işi yapılması planlanıyor. 
Yaklaşık 18 ay sürmesi planlanan proje kapsamında, 580 metrekare kapalı alan kurulacak olup bu alan içerisinde gelen ziyaretçilerin rahatça vakit geçirebileceği kafeterya, hediyelik eşya satış birimleri, tuvaletler, bebek bakım odası, mescit, sinevizyon salonu gibi mekanlardan oluşan bir karşılama merkezi yapılacak. 
Ayrıca 89 araba ve 9 otobüs kapasiteli bir otopark yapılacak olup gelen ziyaretçilerin cennet ve cehennem obruklarına rahat ulaşımını sağlayacak yürüyüş yolları kurulacak. Cehennem obruğunun üstüne çelik konstrüksiyonlu bir seyir terası yerleştirilerek bu terasın zemini yer yer camla kaplanacak. Cennet Obruğuna ise yaklaşık 30 kişilik panoramik bir asansör yapılması planlanıyor. 
Yine proje kapsamında Zeus Tapınağı ve Meryem Ana Kilisesinin restorasyon uygulamaları da planlanıyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA