MTSO MECLİS BAŞKANI ASLAN; “ÇALIŞTIRACAK İŞÇİ BULAMIYORUZ!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MTSO MECLİS BAŞKANI ASLAN; “ÇALIŞTIRACAK İŞÇİ BULAMIYORUZ!”


 

MTSO Meclis Başkanı Aslan, son yıllarda artan göç ve işsizlik eleştirilerine “Çalıştıracak işçi bulamıyoruz. İşsiz olanlar masa başı iş istiyor. Bu da Türkiye’nin çarpık eğitim sisteminden kaynaklanıyor” diye yanıt verdi.

SONER AYDIN

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) yönetim kurulu ve üyeleri odanın 132. kuruluş yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya geldi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından MTSO Meclis Başkanı Mahmut Aslan yaptığı konuşmada, kalifiye eleman bulamamaktan, çarptık eğitim sisteminden ve sanayileşememekten yakındı. 

“ÇARPIK EĞİTİM SİSTEMİ GENÇLERİ MASA BAŞINA YÖNELTİYOR”
Mersin’in son yıllarda çok sayıda göç aldığını, işsizliğin artmasına neden olduğunu ancak göçün avantaja çevrilebileceğini kaydeden Aslan, “Mersin’in en büyük sorunu göç deniyor ama göç hiçbir ülkede sorun değildir. göç bereket getirir, Amerika’yı büyüten göçtür, Almanya’nın bu hale gelmesinin nedeni Türklerin oraya gidişidir. Suriyelilerden rahatsız olanlar, ufak bir dükkan açtı diye kızanlar var. Ama bizim gibi sanayiciler şunu gördü; evet işsizlik var ama biz işçi bulamıyoruz. İşsiz olanlar masa başı iş istiyorlar. Bu da Türkiye’nin çarpık eğitim sisteminden kaynaklanıyor. Çarpık eğitim sistemi gençleri masa başına yöneltiyor. Hâlbuki o çocuklar sanat okullarında, sanayilerde meslek öğrenmeli” diye konuştu.

“BÖYLE ORGANİZE SANAYİ OLMAZ”
Mersin’in eskiden güneyin, Ortadoğu’nun gözbebeği iken bugün birçok kentten geri kaldığını dile getiren Aslan, “Biz Beyrut’tan sonra Mersin’in güneyin, Ortadoğu’nun gözbebeği olacağını düşünmüştük ama olmadı. Çünkü biz sanayileşemedik. Antep’te organize sanayinin sayısı yok. Manisa’da Vestel’in kurduğu yer 2-3 bin dönüm. Bizim organize sanayimiz ancak o kadar. Böyle organize sanayi olmaz. Yeterli organize sanayi olmadığı için de Mersin geri kaldı. Şimdi Mersin’de Mega Organize Sanayi Bölgesi kuruluyor. Mersin’in tuhaf bir kadersizliği var. Havaalanının bitmesi gerekiyordu bitmedi. İhaleyi alan firma bitiremedi yüzde 20’sini yapıp bıraktı. Şimdi devlet geri kalan kısmını yapıyor. Şuan D 400 karayolu üzerindeki çalışma da hala bitmedi. Bakana, ‘bu da havaalanı gibi olabilir’ dedim. O da çok düşük kırımla almış. Şu ana kadar biten bir şey görmedim. Burada bakanın kabahati yok. Çok düşük fiyat verdiği için ihaleyi veriyorlar. Mersin, böyle düşük bir fiyatla alınma talihsizliğini yaşıyor” dedi.
Konuşmanın ardından Meclis Başkanı Arslan ile Yönetim Kurumlu Başkanı Aşut, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA