GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ SAYESİNDE KENDİ İŞİNİN PATRONU OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ SAYESİNDE KENDİ İŞİNİN PATRONU OLDU


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, KOSGEB ve GİŞKAD iş birliğiyle verilen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ sayesinde kendi işinin sahibi olanların sayısı artıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, KOSGEB ve GİŞKAD iş birliğiyle verilen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ sayesinde kendi işinin sahibi olanların sayısı artıyor.

Mersin genelinde girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurularak, girişimciliğin geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında verilen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” sayesinde Elçin Soral da hayallerini gerçekleştirerek, kendi işinin patronu oldu.
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre; Uzun yıllar iş hayatında olmasına rağmen kendi iş yerini açmayı her zaman düşündüğünü ve Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni duyunca harekete geçtiğini söyleyen Elçin Soral, “Mersin Büyükşehir Belediyesi, KOSGEB ve GİŞKAD tarafından böyle bir projenin hayata geçirildiğini öğrendim ve katılmaya karar verdim. Büyükşehir Belediyesi’ne müracaatta bulunduktan sonra kayıt yaptırdım ve eğitim için bizi çağırdılar. Büyükşehir Belediyesi önderliğinde 4 gün süren proje eğitimi aldık. Eğitimler sonunda sertifikamı aldım ve uzun zamandır hayal ettiğim ev-aksesuar dükkânımı açtım” dedi.
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin kendilerine çok şey kattığını belirterek, yeni fikirler öğrenmelerine olanak sağladığını ifade eden Soral, “Güzel bir eğitimdi. Orada pek çok farklı fikir vardı. Eğitimler birçok şeyi öğrenmemize olanak sağladı. Bu iş benim merakımdı. Hep böyle bir iş sahibi yapmak istiyordum. Yapabileceğimi de biliyordum. Eğitimler keyifliydi ve birçok insan tanışma fırsatı da buldum. Eğitmenimiz çok iyiydi. Yapabileceğimizi söyleyerek, bizi hep destekledi. Aslında ben eğitimlere geçen yıl katıldım ama dükkânı açmak bu yıl nasip oldu. 20 yıldır profesyonel hayatın içerisinde mağaza yöneticisi olarak çalıştım. Kendi işimin sahibi olmayı hep istiyordum. Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri bize çok faydalı oldu. Diğer kursiyer arkadaşlarımla konuştuğumda onlar da çok memnun olduğunu ifade ediyor. Büyükşehir Belediyemizin desteklerinin devamını diliyorum ve çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Hayata geçtiği günden itibaren girişimci ruhlu insanlar tarafından yoğun ilgi gören proje sayesinde, 2016 yılından itibaren 410 kişi Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi alarak kendi işinin patronu olmak için ilk adımı attı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA