IRAK-MERSİN İLİŞKİLERİ GELİŞİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

IRAK-MERSİN İLİŞKİLERİ GELİŞİYOR


 

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Mersin’e gelen Irak Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Dr.Hisham Ali Akbar Al-Alawi, beraberindeki heyet ile birlikte Vali Ali İhsan Su’yu ziyaret etti.

Valilikten yapılan açıklamaya göre; Sahil Valilik Makamında, Büyükelçi Al-Alawi tarafından Valilik Şeref Defteri’nin imzalanmasıyla başlayan ziyarette yaptığı konuşmaya Büyükelçi Al-Alawi’yi Mersin’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başlayan Vali Ali İhsan Su; Irak ile Türkiye arasındaki dostluk temelinde ilerleyen ekonomik ilişkinin, her düzeyde gerçekleşen bu tür ziyaret ve işbirlikleri ile daha da pekiştirildiğini ifade etti.

Mersin’in sahip olduğu tüm doğal, tarihi ve turistik güzellikleri ile mutlaka görülmesi gereken bir il olduğuna işaret eden Vali Su, bu güzelliklerin yanında ilimizin konteyner olarak ülkemizin 2’nci büyük limanına ve ilk Serbest Bölgesi’ne sahip olduğunu belirterek, Mersin’in turizm, tarih, sanayi, ticaret ve lojistik alanlarında olduğu gibi, tarımsal üretim ve ihracatta da çok büyük potansiyele sahip bir kent olduğunun altını çizdi.
Büyükelçi Hisham Ali Akbar Al-Alawi ise Mersin’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmasında, Irak’ın, Mersin ve çevre iller ile olan ticaret hacmini daha da geliştirerek, Mersin’in ticaret alanındaki tecrübelerinden istifade etmek istediklerini belirtti. Büyükelçi Hisham Ali Akbar Al-Alawi Mersin’de bulundukları süre içerisinde çeşitli görüşmeler gerçekleştireceklerini ifade ettiği konuşmasını, yapacakları görüşmelerin her iki ülke arasında var olan dostluk ve işbirliğine katkı sağlaması temennisinde bulunarak tamamladı.
Ziyaret, bir süre sohbet edilerek görüş alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA