GELECEĞİN KUYUMCULARI TEKNİKLERİ ÖĞRENDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GELECEĞİN KUYUMCULARI TEKNİKLERİ ÖĞRENDİ


 

Mersin Üniversitesi Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu tarafından “Kuyumculuk Sektörü ve Eğitimdeki Önemi” başlıklı söyleşi ve “Kuyumculuk Sektöründe Teknikler” başlıklı workshop düzenlendi.

Mersin Üniversitesi’nden (MEÜ) yapılan açıklamaya göre; düzenlenen etkinlikte, 2005 yılında MEÜ’den mezun olan Gaziantep Üniversitesi öğretim elemanı Öğr. Gör. Remzi Öztekin konuşmacı oldu.Etkinliğe, Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu Müdürü Prof. Zeki Umay, öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı. Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte, kuyumculuk sektörel ve akademik boyutuyla ele alındı.

Öğr. Gör. Öztekin, değerli metaller ve değerli taşlar kullanılarak üretilen takıya kuyum; altın, gümüş gibi değerli metalleri estetik bir anlayışla şekillendirme ve kıymetli taşlarla işleme bilgi ve becerisine sahip kişiye kuyumcu dendiğini belirtti.
Dünyada altın üretiminin geçmişinin M.Ö. 4000 yılına kadar uzandığını kaydeden Öğr. Gör. Öztekin, altının her uygarlıkta güç göstergesi olduğuna değindi.
Öğr. Gör. Öztekin “Türkiye, altın mücevherat pazar büyüklüğü açısından Hindistan, Çin, ABD ve Rusya’yla birlikte en büyük 5 pazar arasında yer alıyor. Altın üretiminde de ülkemiz, İtalya ve Hindistan’la birlikte ilk 3 ülke arasındadır. Türkiye yıllık olarak 400 ton altın işleme kapasitesine sahiptir ancak her yıl yaklaşık 250-300 ton altın mücevherat üretilmektedir. Yaklaşık 5 bin üretici, 35 bin perakende satış mağazası bulunmaktadır ve sektörde yaklaşık 250 bin kişi istihdam edilmektedir” şeklinde bilgi aktardı.
Öğr. Gör. Öztekin ayrıca Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu öğrencilerine yönelik atölye çalışması gerçekleştirdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA