83 BİN 600 DEKAR ARAZİ SUYLA BULUŞACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

83 BİN 600 DEKAR ARAZİ SUYLA BULUŞACAK


 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Alaköprü Sulama Projesine hızla devam ediyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Alaköprü Sulama Projesi’nde çalışmalara hızla devam ediliyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte 83 bin 600 dekar zirai arazinin suyla buluşturulması hedefleniyor.

Asrın Projesi olarak değerlendirilen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Su Temini Projesi’nin ana ünitelerinden biri olan Alaköprü Barajı, Anamur’un verimli tarım arazilerini suyla buluşturarak yöre tarımına ve ekonomisine büyük katkı sağlayacak.

YÜZDE 26 FİZİKİ GERÇEKLEŞME SAĞLANDI
İnşaatına devam edilen ve şu an itibariyle yüzde 26 fiziki gerçekleşme sağlanan Alaköprü Sulamasıyla Mersin Anamur Dragon Çayı üzerine inşa edilen Mersin Anamur Alaköprü Barajı rezervuarından alınacak suyla 12 ay sulama yapılan Anamur Ovası’nda toplam 83 bin 600 dekar zirai arazi sulanacak. Bu arazilerin 65 bin 900 dekarı cazibeli, 17 bin 700 dekarı ise terfili olarak sulanacak.

TOPLAM 304 BİN 482 METRE BORU DÖŞENECEK
Sulama sahasında 57.330 metre CTP boru, 246.444 metre PE100 boru, 708 metre çelik boru olmak üzere toplam 304.482 metre sulama ve tahliye borusu döşenecek projede şu ana kadar 24.710 metre PE boru ve 708 metre çelik boru döşeme işlemi tamamlandı.
Ayrıca proje kapsamında sulama şebekesi dışında 5 adet terfi istasyonu, regülasyon depoları, drenaj kanalları, işletme bakım yolları ve bunların üzerindeki sanat yapıları inşa edilecek.
Projenin hizmete alınması ile arazilerin büyük bir kısmının cazibeli olarak sulamaya açılacağını kaydeden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu şunları söyledi:
"Sulama projesiyle cazibeli sulama yapılacağından elektrik enerjisi tüketimi olmadan sulama yapılmış olacak. Basınçlı borulu şebeke sayesinde çiftçilerin üretim maliyeti düşecek, 7 gün 24 saat elektrik ihtiyacı olmadan basınçlı su bulunduğundan, elektrik olmasa bile üreticiler mahsullerini soğuktan koruyabilecekler, bu sayede su israfı da yaşanmayacak. Ayrıca milli ekonomiye de yıllık 93 milyon TL civarında bir katkı sağlanacak." (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA