LİMON YATIYOR ÜRETİCİ KAZANIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

LİMON YATIYOR ÜRETİCİ KAZANIYOR


 

Mersin’in Silifke ilçesinde daha fazla gelir elde etmeyi hedefleyen üreticiler, hasat ettikleri limonları ’yatağa’ alıyor.

Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun, yatağa hazırlama işlemlerinin limon hasadıyla birlikte başladığını söyledi. İlçe genelinde yaklaşık 23 bin 600 dönüm araziden 78 bin 225 ton ürün hasadı yapılacağını belirten Doygun, “Üretilen limonun yaklaşık yüzde 10’luk kısmı hasat edilir edilmez piyasaya arz ediliyor. Kalan bölümün çok büyük kısmı ise 'yatak limon' olarak depolanıyor. Bir kısmı da ihracata gidiyor” dedi.

Cafer Doygun, soğuk hava depolarına gönderilip buralarda saklanacak ürünlerin kağıda sarılarak, sandıklanmaya başlandığını söyledi.
Yatağa alınan limonların genellikle Nevşehir ve çevresindeki mağaralarda ve soğuk hava depolarında saklandığını, bir bölümünün ise Silifke ilçesinin Kırobası Mahallesi’ndeki mağaralarda yatağa alındığını belirten Doygun, “Yatağa alınan limon üreticisine daha fazla kazandırıyor. Çoğu üretici de bunu göz önünde bulundurarak, limonlarını tüccarlara satmak istemiyor. Kendi imkanlarıyla limonlarını kesip yatağa alan üreticiler, daha sonra satıp daha fazla para kazanmayı hesaplıyor. Bu yıl limon fiyatları üreticiyi memnun etti. Bu yıl limon fiyatları 2 ila 2.60 TL arasında satılıyor” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA