İktidardan 5 vaat daha! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İktidardan 5 vaat daha!


 

Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı, Akdeniz Sahil Yolu, Konteyner Limanı, Tarsus-Kazanlı Turizm Projesi vaatlerini yıllardır yerine getirmesi beklenen iktidardan Mersin’e 5 vaat daha geldi!

Müjde olarak yapılan açıklamaya göre; Mega Endüstri Bölgesi, Bilim Merkezi ve Sanayi Müzesi, Model Fabrika, Tasarım ve İnovasyon Merkezi ile Tarım-Gıda İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi kurulacak.

GEZEM EKİCİ

Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Vergi Dairesi Başkanlığı’nın katkılarıyla Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından bir otelde, ‘Mersin İş Dünyası 2016 Yılı Başarı Ödülleri Töreni’ne düzenlendi. Törene; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Vali Ali İhsan Su, Mersin Milletvekili Hacı Özkan, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, il protokolü ve Mersin iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı. Bakan Elvan törende yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinin tüm olumsuzluklara rağmen 2010-2016 döneminde büyük bir başarıya imza atıp, yılda ortalama yüzde 6.8 büyüme performansı gösterdiğini söyledi. Konuşmasının devamında, başta Avrupa olmak üzere dünyada ekonomi ve ticaret alanlarında ciddi bir canlanma yaşandığını kaydeden Bakan Elvan, 2018 yılında bunun bir fırsata dönüştürülmesi yönünde yatırımcılara çağrıda bulundu. Ardından Mersin’e yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Bakan Elvan özellikle OSB yatırımlarına dikkat çekti. Yapılacak 6 OSB ile birlikte kentteki OSB sayısını 9’a çıkarmayı planladıklarını bildiren Elvan, bu sayede binlerce kişiye de istihdam sağlanacağını açıkladı.

“MERSİN’DE LİMANA ENTEGRE BİR ‘MEGA ENDÜSTRİ BÖLGESİ’ KURACAĞIZ ”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ise, muhtelif alanlarda ödül alan Mersinli iş insanlarını ve firmaları tebrik ederek başladığı konuşmasını üreterek, kazancının vergisini ödeyerek, istihdam oluşturarak ve ihracat yaparak ödül alan işadamlarının sadece Mersin’e değil, tüm Türkiye’ye değer katan, örnek olan kişiler olduklarını dile getirerek sürdürdü. Ödül alan iş insanlarının, önümüzdeki yıllarda bu çıtayı daha da yükselteceğine olan inancını da belirten Bakan Özlü, sözlerini Mersin’de bir ‘Mega Endüstri Bölgesi’ kurmayı planladıklarına da değinerek “ Türkiye OSB’ler konusunda geniş bir deneyime sahip. Son çıkardığımız Üretim Reform Paketi ile OSB’lerimizin yurt dışında da bir OSB kurabilmelerinin önünü açtık. Dünyada OSB’lerden daha büyük, daha geniş ölçekte endüstri bölgeleri var. Mersin Türkiye’nin en büyük limanlarından birisine sahip ve bu önemli bir avantajdır. Bu nedenle Mersin’de limana entegre bir ‘Mega Endüstri Bölgesi’ kuracağız.” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’DEKİ İLK TASARIM VE İNOVASYON MERKEZİNİ MERSİN’DE KURACAĞIZ ”

Konuşmasının sonunda, Türkiye’deki ilk tasarım ve inovasyon merkezini Mersin’de kuracaklarını da sözlerine ekleyen Bakan Özlü konuşmasını Teknoparklar ile ilgili, “ Türkiye’de kurulu olan Teknoparklarımız hep genel kapsamdadır. İzmir’de Sağlıkla ilgili ‘9 Eylül Teknoparkı’nın bir kısmını sağlığa çevirdik. Ama Mersin’de yepyeni bir ‘Gıda İhtisas Teknoparkı’ kuruyoruz ve şu anda Bakanlar Kurulu imzasında, bu da hayırlı uğurlu olsun.” ifadeleriyle noktaladı.

“EL VE GÜÇ BİRLİĞİ İÇERİSİNDE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Vali Ali İhsan Su ise iş insanlarını tebrik ederek, Mersinli ve Mersin’e gönül veren iş insanları ile firmaların yaptıkları bu başarılı çalışmaların, Mersin’in ülke ekonomisine katkısının önümüzdeki yıllarda daha da artacağına olan inancı her geçen gün daha da güçlendirdiğini söyledi. Vali Su konuşmasını; iş insanlarına olan desteklerini bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sürdürmeye devam edeceklerini ifade ederek noktaladı.

MTSO başkanı Şerafettin Aşut ise, küresel ölçekte yaşanan ekonomik sıkıntılara ve olumsuzluklara rağmen ülkemizde yürütülen doğru politikalar ve iş insanlarımızın azmi sayesinde üretime ve ihracata aralıksız devam edildiğine değindiği konuşmasını, ‘Milli İstihdam Seferberliği’nin istihdama sağladığı katkı nedeniyle Mersin iş dünyası adına teşekkür ederek sonlandırdı.

Protokol konuşmalarının ardından Mersin iş dünyasının 2016 yılı başarılı iş insanları ödüllerini Bakan Elvan, Bakan Özlü ve Vali Su’nun elinden aldı.

İŞTE ŞAMPİYONLAR

Ödül alan ilk 3 firmanın isimleri şöyle: İhracat Şampiyonları; Arbel Bakliyat A.Ş, Aves Enerji Yağ Sanayi A.Ş, Memişoğlu Tarım Ürünleri Ticaret Ltd. Şti.

Kurumlar Vergisi Rekortmenleri; CMA CGM South Turkey Gemi Acenteliği A.Ş, Mersin Uluslar arası Liman İşletmeciliği A.Ş, Mersin Dış Ticaret A.Ş.

Gelir Vergisi Rekortmenleri; Mehmet Hanefi Küçük, Mişel Şaşati, Rasim Çavaş

İstihdam Şampiyonları; Mersin Uluslar arası Liman İşletmeciliği A.Ş, Soda Sanayi A.Ş, Çukurova İnşaat Makinaları A.Ş

Mersin Serbest Bölgesinde Ticaret Sektöründe İşlem Hacmi En Yüksek Firmalar; ETC Fruit Gıda San Tic. Ltd. Şti, Baymar Kuruyemiş Bakliyat Gıda San. Tic. Ltd. Şti.

Mersin Serbest Bölgesinde Üretim Sektöründe İşlem Hacmi En Yüksek Firmalar; Göknur Gıda A.Ş, HDM Çelik Boru Sanayi A.Ş ve CMC Cosumer Medical Care Pamuk Ambalaj Sanayi Ltd. Şti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA