Mersin, kelebeklerine ezgi arıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin, kelebeklerine ezgi arıyor


 

Mersin Uluslararası Müzik Festivali, her sene festival kapsamında düzenlediği beste yarışmasını bu yıl, “Mersin, Kelebeklerine Ezgi Arıyor” sloganıyla kelebek habitatı açısından zengin Mersin doğasına ithafen gerçekleştirecek.

Mersin Uluslararası Müzik Festivali (MUMF), Mersin’in kültürel ve doğal zenginliklerinin öne çıkartılması amacıyla festival kapsamında düzenlediği beste yarışmasını bu yıl, “Mersin, Kelebeklerine Ezgi Arıyor” sloganıyla kelebek habitatı açısından zengin Mersin doğasına ithafen gerçekleştirecek. Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre; Mersin Kanlıdivane kelebeklerinin konu alınacağı ve klarnet dörtlüsü formunda düzenlenen yarışmada başvurular, 20 Mart 2018 Salı günü mesai bitimine kadar sürecek. Yarışma sonucu, 2018 Nisan ayı içerisinde gerçekleştirilecek ve finale kalan eserlerin seslendirileceği konserle halka açık oylama sonucunda belirlenecek. Yarışmada, toplamda 10 bin TL para ödülü dağıtılacak.

Türkiye genelinde var olan 450 kelebek türünün 150 kadarı Mersin’de yaşamakta. Kanlıdivane Antik Bölgesi ise tarımsal ilaçlamadan uzak tutularak korunmuş bir bölge olması nedeniyle tek başına 60 çeşit kelebeğin yaşam alanı. Kelebek habitatı açısından olağanüstü değere sahip Mersin doğasına ithaf edilen yarışmaya; her yaştan her türlü artistik ve/veya akademik geçmişi olan T.C. vatandaşları, ayrı başvurular halinde farklı rumuz ile birden fazla eser ile katılabilecekler.

Eserlerin 4-5 dakika arasında olması gerekirken, bu yarışma için yazılacak eserlerin her türlü formunun dahil daha önce icra edilmemiş, yayınlanmamış, başka ulusal veya uluslararası yarışmalara katılmamış olması şart.

Yarışmaya son başvuru tarihi 20 Mart 2018 mesai bitimi.

Jüri tarafından seçilen 5 eser festival kapsamında bir konser gecesinde kurayla belirlenen sırayla seslendirilecek. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA