HUBUBAT VE BAKLİYAT SEKTÖRÜ POTANSİYELİNİN PEŞİNDE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HUBUBAT VE BAKLİYAT SEKTÖRÜ POTANSİYELİNİN PEŞİNDE


 

Bakliyat ve hububat sektörü, potansiyelini sektörün önde gelen kanaat liderlerinin katılımıyla, Prof. Dr. Emre Alkin’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen yuvarlak masa toplantısında ele aldı.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri’Nden (AKİB) yapılan açıklamaya göre; Halkbank ve Turkishtime Dergisi tarafından düzenlenen toplantıya; AKİB Koordinatör Başkanı ve Akdeniz Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arslan başkanlık ederken; Ulusal Hububat Konseyi’ni Özkan Taşpınar, Nişasta ve Glikoz Üreticileri Derneği’ni Rint Akyüz, Türkiye Tohumculuk Endüstrisi Derneği’ni Dr. Mehmet Mete Kömeağaç, Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu’nu Günhan Ulusoy, Türkiye Yem Sanayicileri Birliği Derneği’ni Murat Ülkü Karakuş, Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği’ni Abdulkadir Külahçıoğlu, Toprak Mahsulleri Ofisi’ni Cihan Soyalp, Tarım Ürünleri Hububat Bakliyat İşleme ve Paketleme Sanayicileri Derneği’ni (PAKDER) Hakkı İsmet Aral, Anı Bisküvi A.Ş.’yi İbrahim Rıfkı Boynukalın ve Sunar Grup’u Hüseyin Nuri Çomu temsil etti.

Bugüne dek farklı sektörlerin mevcut durum ve sorunlarına değinilen toplantıların son oturumunda, gündem; tarımsal üretim içindeki performansı ile yüz akı sektörlerimizden olan hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar sektörleri oldu.

SEKTÖRÜN DENEYİMLİ İSİMLERİ TECRÜBELERİNİ PAYLAŞTI
Temsilcilerin bu alanlardaki deneyimleri ile hububattaki verim artışları, nişasta ve glikozun kamuoyundaki algısı, un üretimi ve ihracatı, üretici ve perakende ilişkisi, bisküvi ve çikolata üretiminde yaşanan sıkıntılar ve çözüm önerileri ile gıdada markalaşma, AR-GE ve inovasyon gibi önemli konular ele alındı.
Toplantıda Başkan Mahmut Arslan, bu buluşmaların sektöre büyük katkılar sağladığını kaydederek “Sektörümüzün ileri gelen temsilcilerinin burada, bir arada olmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Türkiye’nin en eski sanayicileri olarak sizler Türkiye’nin kalkınmasında çok büyük rol aldınız” diye konuştu.

“ALT SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİN GÖRÜŞLERİ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ”
Toplantı sonrası yaptığı değerlendirmede hemen hemen bütün alt sektörlerde faaliyet gösteren temsilcilerin bir araya geldiği bu tarz toplantılarda dile getirilen değerli görüşlerin, sektörün hak ettiği yere gelmesinde köşe taşı niteliği taşıdığını söyleyen Arslan, önümüzdeki dönemlerde daha sık bir araya gelmenin önemine değindi. 
Paydaşların bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da sektöre verdikleri desteği artırarak devam ettireceğinden emin olduğunu aktaran Arslan, “Sektörümüze katkı sağlayacak, bu vesileyle ülke ihracatına olumlu etkisi olacak her türlü organizasyonda yer almaya hazırız” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA