“İÇİMİZDEN BİRİ SAHNEDE” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İÇİMİZDEN BİRİ SAHNEDE”


 

Oyunu, Akdeniz Belediyesi bünyesinde çalışan engelli personeller sergiledi

Akdeniz Belediyesi bünyesinde çalışan engelli personellerden oluşan Akdeniz Belediyesi Tiyatro Topluluğu’nun sahneye koyduğu “İçimizden Biri” adlı oyun, yoğun bir ilgi ve büyük beğeni altında gösterime sunuldu. 

Belediyeden yapılan açıklamaya göre; Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” etkinlikleri kapsamında, belediye konferans salonunda sahnelenecek olan “İçimizden Biri” adlı oyunu izlemek için isteyen oyuncuların aileleri, öğrenciler, belediye personeli ve tiyatro severler salonu doldurdu. Yunus Yüce’nin, yazıp yönettiği ve aynı zamanda oynadığı “İçimizden Biri” adlı oyunda ayrıca; Elif Ağırcan, Gurbet Çirik, Okan Çınlar, Zeynep Demir, Cengiz Demirkaya ve Celal Katmer rol aldı. 
Amaç, engellilere karşı toplumsal farkındalık yaratmak…
Engelli insanların, gündelik toplumsal hayatta karşılaştıkları kimi sıkıntıları, çaresizlikleri ve engellilere yönelik önyargıları yansıtarak toplumsal farkındalık yaratan oyun, seyircileri kimi zaman güldürürken, bazen de hüzünlendirip duygulandırdı. Oyunda sahne alan engelli tiyatrocuların annelerinin duygulandığı, gözlerinin yaşardığı görüldü. “İçimizden Biri” adlı oyuna yoğun ilgi nedeniyle koltuklarda yer bulamayan bazı izleyiciler salonunun basamaklarına oturarak oyunu seyretti. Kimi aileler ise, bir yandan tiyatro sahnesindeki çocuklarının performansını cep telefonları ile kayıt altına alırken, kimisinin de yine cep telefonlarıyla canlı yayın yaptığı görüldü. 

“ZİHİNLERİMİZDEKİ ENGELLERİ KALDIRIRSAK, DÜNYADA HİÇBİR ENGEL KALMAZ!
Akdeniz Kaymakamı ve belediyeye kayyum olarak atanan Muhittin Pamuk da büyük ilgi gören oyunu izledi. Gösteri öncesi söz alan Pamuk, oyunculara ve salonu dolduran seyircilere teşekkür etti. Kaymakam Pamuk, “Bu gösterimizin özel bir durumu da söz konusu. Aynı zamanda 3 Aralık Dünya engelliler Günü münasebetiyle, belediyemizde çalışan engelli personelimizin bir araya gelerek oluşturdukları bir tiyatro ekibi. Aslında bu, bize şunu gösteriyor ki, önemli olan; zihnimizdeki, düşüncemizdeki engelleri ortadan kaldırmaktır. Eğer bizler düşüncelerimizdeki, zihnimizdeki engelleri kaldırırsak, dünyada, yeryüzünde bütün engeller ortadan kalkar. Bu onun en güzel göstergesi. Arkadaşlar bu gösteriye çok büyük emek verdiler. Emek veren bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi. 
Konuşmasının ardından Muhittin Pamuk, Akdeniz Belediyesi Tiyatro Topluluğu oyuncuları adına, oyunu yazan ve yöneten Yunus Yüce’ye plaket takdim ederken, oyunculara da çiçek demeti sundu. Açılış töreninden sonra, engelli insanların günlük yaşamda karşılaştıkları sorunları ve sıkıntıları, toplumsal önyargılar karşısındaki çaresizliklerini anlatan, bazen güldüren, kimi zaman duygulandıran “İçimizden Biri” adlı oyunun gösterimine geçildi. Salonu dolduran seyircilerden büyük alkış alan ve beğeni toplayan oyunun, Akdeniz Belediyesi’ne bağlı Mahalle ve Kültür Evleri’nde de gösterime sunulacağı öğrenildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA