Engel yaratan işgale zabıtadan denetim | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Engel yaratan işgale zabıtadan denetim


 

Toroslar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İlçe genelinde engelli vatandaşların ve yayaların hareket özgürlüğünü kısıtlayacak yol ve kaldırım işgaline karşı denetimlerini sıklaştırdı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin de destek verdiği denetimlerde; kaldırımlarda bulunan engelli rampalarının önüne konulan motorlu araçların sahipleri ile ticari mal bırakan iş yeri sahiplerine de uyarılarda bulunuldu. Kuvva-i Milliye Caddesi ile Akbelen Bulvarı üzerinde devam eden denetimlerle ilgili bir açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna; kaldırım işgalinin, yayaların ve engelli vatandaşların kaldırımları kullanmasını engellediği gibi görüntü kirliliğine de neden olduğunu vurguladı.

Bu konuda vatandaşlardan gelen yoğun şikayetleri göz önünde bulundurarak denetim ve kontrollerini sıklaştırdıklarını belirten Başkan Hamit Tuna; “Kaldırımlarımız, yayalarımızın geçiş yoludur. Esnafımız tarafından kaldırımlara konulan tezgah, masa ve tabelalar ile park edilen motorlu taşıtlar nedeniyle kaldırımlarımızın işgal edilmesi ilçemize yakışmamaktadır. Kaldırımlar işgal edildiği için vatandaşlarımız da yolda yürümek zorunda kalıyorlar. Yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerdeki kaldırım işgalleri duyarlı vatandaşlarımızın da tepkisine neden oluyor. Bu nedenle ana cadde ve bulvar üzerinde kaldırım işgali yapan esnafımıza uyarılarda bulunuyoruz. Esnafımız da gerekli düzenlemeleri yaparak, zabıta ekiplerimize destek veriyorlar. Amacımız, sorunları ceza ile değil, esnafımızla işbirliği içerisinde hoşgörüyle çözmektir” dedi.

Başkan Tuna, ayrıca vatandaşların karşılaştıkları her türlü olumsuzluğu belediyenin 322 72 00 /1270 numaralı telefonunu arayarak bildirebileceklerini sözlerine ekleyerek; “Halkımızın daha rahat, huzurlu ve nezih bir ortamda yaşayabilmeleri için zabıta ekiplerimiz, 7/24 görev başındadır” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA