Kendimizi geliştirmezsek işsiz kalırız! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kendimizi geliştirmezsek işsiz kalırız!


 

Teknolojinin kimseyi işsiz bırakmadığını ama bu teknolojiye uyum sağlayamayanların işsiz kalacağını açıklayan Başkan Aşut, “Teknolojisini dünya teknolojisine çekemeyen işveren rekabet edemez. Rekabet edemeyince kapatmak zorunda kalır ve çalışanlarını da oyunun dışında bırakır. Hep birlikte kendimizi

GİZEM EKİCİ

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Kasım Ayı Olağan Basın Toplantısı Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut’un yanı sıra Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Sefa Çakır ve Fuad Budur’un katılımıyla düzenlendi. Toplantıda ‘Skalite 2017’ Ödülünden ASCAME Genel Kurulu’na, MTSO’nun Endüstri 4.0 çalışmalarından Bakü Uluslararası Turizm Filmleri Festivali’nde alınan Jüri Özel Ödülü’ne kadar pek çok konu paylaşıldı.

Konuşmasına ASCAME Genel Kurulu’na değinerek başlayan Başkan Aşut şunları söyledi: “Bildiğiniz gibi MTSO olarak birçok bölgesel, ulusal ve küresel oluşumun parçasıyız. Ancak, aktif görevler aldığımız Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (ASCAME), en etkin çalıştığımız örgüt oldu. Geçtiğimiz hafta ASCAME'nin Genel Kurul Toplantısı düzenlendi ve yeni Başkanımızı seçtik. Başkanlığı kıymetli dostum Mısır Odalar Federasyonu Başkanı Ahmed El Wakil devraldı. Eminim ki kendisinin Başkanlığı döneminde ASCAME daha da güçlenecek ve Akdeniz özel sektörünün sesi daha da gürleşecek.”

MTSO’nun ASCAME çatısı altında 2007’den bu yana önce Sanayi Komisyonu ardından da Lojistik Komisyonu başkanlık görevlerini sürdürdüğüne değinen Aşut, “Bu networkü kullanarak, ASCAME üyesi ülkelerde birçok firmamızın sorununu çözdük, temas noktalarımız sayesinde ihracatımızın önündeki engelleri kaldıracak açılımları yapabildik” dedi. Bakanlıklar düzeyinde yaşanan sorunların çözümünde dahi; Mısır’dan Fas’a, Libya’dan Cezayir’e, İspanya’dan İtalya’ya kadar bu ağdan faydalanabildiklerine değinen Aşut, “Bu anlamda ASCAME bizim için her anlamda önemli bir aracı olmuştur, yurt dışındaki gücümüz olmuştur” ifadelerini kullandı.

“ENDÜSTRİ 4.0’DAKİ FARKINLADIĞI HEP BİRLİKTE OLUŞTURALIM”

ASCAME’de Mersin’in ekonomik hedeflerine paralel komisyonlarda yer almaya öncelik verdiklerini vurgulayan Şerafettin Aşut, “Şimdi Mersin olarak Endüstri 4.0 ve yüksek teknolojili üretim diyoruz. Bu amaçla ASCAME İnovasyon ve ICT Komisyonu Başkanlığına aday olduk. İnşallah bu görevi devralarak, bu alandaki çalışmalarımızı da tüm Akdeniz'e yayacağız. Kentimizin ekonomik hedeflerini, küresel ekonomik ve teknolojik gelişmelere entegre etmek temel amacımızdır” dedi. 

Her geçen gün Endüstri 4.0’a yönelik yeni bir bilgi öğrendiğini ve bu akıma Tarım 4.0, Eğitim 4.0 gibi yeni alanlar eklendiğini vurgulayan Başkan Aşut, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her şeyden önce bu alanda hep birlikte bir farkındalık yaratıp, algı oluşturmamız gerektiğine inanıyorum. Daha önce de konuştuğumuz gibi Mersin artık sektör seçme süreçlerini geçmiştir. Gelişmeler ve değişen dünya elbette yeni yan veya ara sektörler yaratabilir. Ama omurga sektörlerimiz olan sanayi, tarım, lojistik, turizm ve dış ticaret Mersin’in geleceğidir. Artık hedefimiz tüm bu sektörlerde yüksek teknolojili bir hizmet ve üretime nasıl geçeceğimizdir. Endüstri 4.0’ın gereklerini tüm sektörlerimize entegre etmek temel vizyonumuz olacaktır. Projelerimizi de buna göre seçeceğiz. Yani, robotik üretim, yapay zeka, siber teknolojiler, bilgisayar yazılımlarının temelini oluşturduğu Endüstri 4.0 vizyonu ana hedefimizdir.”

“TÜM KONULARIN TEMELİNDE EĞİTİM OLMALI”

OECD’nin araştırmasına göre bugünün çocukları yarın işe başlama yaşına geldiklerinde bugünün mesleklerinin yüzde 65’inin yok olacağını bildiren Aşut, günümüz çocuklarına bu veriler ışığında eğitim verilmesi gerektiğini anlattı. Türkiye’de eğitim sisteminde bu çerçevede düzenlemeler yapılmaya başlandığını kaydeden Aşut, “Gelecekte teknolojiyi geliştirecek çocuklar yetiştirmeliyiz. Kod yazma eğitiminin şu anda anaokullarına kadar inmiş olması bu bağlamda önemli. Ezberleyen değil, sorgulayan bir nesil yetişmesi yönünde atılan adımlar önemli” dedi. Türkiye’nin bir sanayi devrimini ilk kez başında yakaladığını ve bu fırsatı kaçırma lüksü bulunmadığını vurgulayan Aşut, “Türkiye şu anda geride değil, hatta genç nüfusumuzun fazla olması bir avantajımız. Yeter ki onları doğru eğitip geliştirelim” ifadelerini kullandı.

“MTSO’YA SKALİTE 2017 ÖDÜLÜ VERİLDİ”

Toplantıda iki tane de güzel haber paylaşmak istediğine değinen Şerafettin Aşut, ilk olarak Skalite 2017 Ödülü’ne değindi. Oda olarak geçtiğimiz iki yıl boyunca yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen kent turizmine katkı koymak adına çalışmayı bırakmadıklarını kaydeden Aşut, bu çalışmaları yakından takip eden Skal İnternational Çukurova Kulübü’nün tavsiyesi ile Skalite 2017 Ödülü’ne layık görüldüklerini anlattı. ‘Her şeye Rağmen’ teması ile düzenlenen gecede Mersin’in her şeye rağmen turizme sağladığı katkılar dolayısıyla ödül aldıklarını kaydeden Aşut, ardından bu ödüle layık görülme sebeplerini özetledi. Turizm ödüllerinin bununla da sınırlı kalmadığını ifade eden Aşut, Akdeniz Turizm Forumu – MEDITOUR 2016 etkinliği kapsamında çekilen ‘Mersin’in Gizemi’ isimli kent tanıtım filminin de yine yurtdışından ödülle döndüğünü bildirdi.

“Eylül ayında düzenlediğimiz Basın Toplantısında filmin Belgrat'ta gerçekleşen SILAFEST'te Yılın En İyi Turizm Filmi seçildiğini paylaşmıştık. En son ödül ise Azerbaycan’dan geldi ve 14-18 Kasım 2017 tarihlerinde düzenlenen Bakü Uluslararası Turizm Filmleri Festivali’nde Mersin'in Gizemi, Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü” diyen Aşut, bu filmi, aldığı ödüller kadar uluslararası platformda Mersin’in adını daha sık duyurarak turizm elçisi olması adına da önemsediklerini sözlerine ekledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA