Mahkeme akıllarda soru işareti bıraktı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mahkeme akıllarda soru işareti bıraktı


 

Haldeki tatil gününün Pazar günü olarak belirlenmesinin ardından MERSEMKOM’un Mersin İdare Mahkemesi’ne yaptığı ikinci itirazın kabul edilmesine tepki gösteren MYSMKSKYD Başkanı Bedii Evcimen, “Aynı mahkeme iki ayrı karar vererek akıllara soru işareti getirmiştir” dedi.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Yaş Sebze Meyve Komisyoncu ve Sevkiyatçı Kâtipleri Yardımlaşma Derneği ile Mersin Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncular Derneği (MERSEMKOM) arasındaki hafta sonu tatili hakkı krizi karşılıklı açılan davaların ardından yeni bir boyut kazandı. Haftanın 7 günü aralıksız olarak en az 15 saat çalıştıklarını ifade eden ve bir günlük tatil hakları ile ilgili anayasal haklarının uygulanması için başlattıkları hukuki mücadelenin Danıştay’da sürdüğünü kaydeden Mersin Yaş Sebze Meyve Komisyoncu ve Sevkiyatçı Kâtipleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Bedii Evcimen, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde sürdürdükleri hukuki süreç hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. Haldeki ağır çalışma koşullarına ilişkin MERSEMKOM Başkanı Münir Şen’e eleştirilerini sürdüren Evcimen, Mersin İdare Mahkemesi’nin tatil günlerine karşı yapılan ikinci itirazı kabul etmesine tepki göstererek Mersin Kamuoyundan bir günlük tatil haklarının sağlanmasını istedi.

“ÇOCUKLARIMIZIN YÜZÜNE HASRET KALDIK”

Mersin Yaş Sebze ve Meyve Hali’nde çalışan kâtiplerin yıllardır yasalarla güvenle altına alınmış çalışma haklarının MERSOMKOM yönetimi tarafından gasp edildiğini söyleyen Başkan Bedii Evcimen, “Yıllardır 15 saat ve haftanın yedi günü çalışıyoruz. Hiçbir sosyal yaşantımızda yoktur. Gecenin üçünden başlayıp akşamın altısı bazen de yedisine kadar çalışıyoruz. Bu çalışma koşulları altında çocuklarımızın yüzüne hasret kaldık. Bunun üzerine arkadaşlarla birleşerek derneğimizi kurduk ve dernek olarak yasalarda olan hafta sonu tatilimiz için ilgili yerlere gerekli müracaatımızı yaptık. Yapılan görüşmeler neticesinde toptancı halimizin bağlı bulunduğu Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Serdar Ülgen, toptancı halimizde bulunan değişik meslek gruplarına bağlı dokuz dernek ile görüşmeler yapıp hafta sonu tatilinin hangi gün olması için derneklerin görüş ve önerilerini almıştır. Yapılan görüşmeler neticesinde altı dernek hafta sonu tatilinin Pazar günü iki dernek Cumartesi günü, bir dernek ise tatil edilmesin yönünde görüş bildirmiştir” dedi.

“MECLİS, HALDEKİ TATİL GÜNÜNÜN PAZAR GÜNÜ OLARAK BELİRLEDİ”

Hafta sonu tatil gününün belirlenmesi için Büyükşehir Belediyesi ile haldeki dernekler arasındaki görüşmelerde, MERSEMKOM yönetiminin Cumartesi tatil olsun önerisine kendi dernek üyelerinin de karşı çıktığını öne süren Evcimen, Büyükşehir Belediyesi’nin bunun üzerine halde referandum kararı aldığını ifade ederek; “Referandum oylaması yapıldığı gün Hal Müdürlüğü’nün anons sisteminden saatte 3 anons yaparak yapılan referanduma 412 komisyoncunun referanduma katılması yönünde çağrı yapmıştır. Fakat MERSEMKOM Başkanı kendi anons sisteminden üyelerine oylamaya gidilmemesi yönünde çağrı yaptırmıştır. Bu anonslara rağmen 412 komisyoncudan 118 kişi oy kullanmıştır. Sayım neticesinde 100 kişi Pazar günü 18 kişi cumartesi gününün tatil olması yönünde oy kullanmıştır. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi Meclisi haldeki tatil gününün Pazar günü olarak belirleyerek karar altına aldı” diye konuştu. 

“AYNI MAHKEME İKİ AYRI KARAR VEREREK AKILLARA SORU İŞARETİ GETİRMİŞTİR”

Tatil gününün Pazar günü olarak seçilmesinin ardından MERSEMKOM Başkanı Münir Şen’in kendi firması olan Mersin Tropikal Sebze ve Meyve A.Ş. adına Mersin İdare Mahkemesi’ne karşı dava açtığını kaydeden Bedii Evcimen, sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: “Büyükşehir Belediye Başkanlığı bunun üzerine Adana Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurarak yürütmenin durdurulması kararına itiraz etmiş ve itirazı da kabul edilmiştir. Fakat MERSEMKOM Başkanı bu seferde dernek olarak aynı mahkemeye baş vurup aynı İdare Mahkemesi’ne Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı itirazı ret etmiştir. Aynı davadan aynı mahkeme iki ayrı karar vererek akıllara soru işareti getirmiştir. Şuan 2016 yılından beri davamız Danıştay’da görülüyordu. İlgili makamların bu konuya hassasiyet gösterip gerekli işlemlerin bir an önce başlatıp bu mağduriyetlerimizin giderilmesini istiyoruz.”



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA