Yöresel ürünler Anamur’da tanıtılıyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Yöresel ürünler Anamur’da tanıtılıyor


 

Anamur’da bu yıl 2’incisi düzenlenen “Yöresel Ürünler ve Hamsi Şenliği” hareketli geçiyor. Şenliğin ilk gününde 3 bin kişiye hamsi ekmek dağıtıldı. Etkinliğin açılışının da yapıldığı ilk güne Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe başta olmak üzere binlerce vatandaş katıldı.

Başkan Türe, hamsi ekmek dağıtımın açılışını bizzat kendi elleri ile yaptı. Eldivenini giyim hamsi kazanının başına geçen Başkan Türe önce hamsileri pişirdi, sonra ise kendi elleri vatandaşlara ikram etti. İkram sonrası açıklama yapan Başkan Türe, “Bu yıl 2.sini yaptığımız Yöresel Ürünler ve Hamsi Şenliği kapsamında vatandaşlarımıza hamsi ikramında bulunduk. Ve seneye sözünü aldık 5 ton hamsi dağıtımı yapacağız. Biz Anamur Belediyesi olarak imkânlarımız el verdiğince halkımıza sosyal faaliyetlerden geri bırakmayacağız. Terör örgütlerinin yıldırma, korkutma eve kapatma çabalarına inat sosyal faaliyetlerimize devam edeceğiz. Bütün vatandaşlarımızı buraya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Stantlarda Kayseri pastırması, Trabzon, Gümüşhane, Antep, Bursa, Artvin, Rize, Ankara yöresel ürünleri başta olmak üzere Türkiye’nin birçok yerine özgü ürünler bulunuyor.

Şenlik hakkında bilgi veren Sam Fuar Yetkilisi organizasyon sorumlusu Sami Subaşı da, “10 gün sürecek olan etkinliğin ilk  gününde 3 bin kişiye hamsi dağıtımı yapıldı. Son gününde yani 3aralık Pazar günü ise 5 bin kişiye hamsi dağıtılması planlanıyor. İlk günlerinde binlerce kişinin alışveriş yaptığı stantlardan hedef 10 günün sonunda 15 bin kişiye ulaşmak. Biz bu etkinlikte emeği geçen Başta Anamur Belediye Başkanımız Mehmet Türe olmak adına herkese teşekkür ederim. Amacımız yöresel kültürlerimizi unutturmamak ve Türkiye’mizin her köşesine ulaşmak” şeklinde konuştu. 2. Yöresel Ürünler ve Hamsi Şenliği   3 Aralık Pazar Günü son bulacak. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA