Muz üreticileri sorunlarına çözüm istiyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Muz üreticileri sorunlarına çözüm istiyor


 

Mersin’in Bozyazı ilçesinde Kaymakam Hayatı Taşdan başkanlığında yapılan toplantıda, muz üreticilerinin sorunları ve muzun geleceği ele alındı.

Bozyazı Öğretmenevinde düzenlenen toplantıya, Bozyazı Belediye Başkan Vekili Tarık Toklu, İlçe Jandarma Komutan Vekili Kd. Bçvş. Güngör Ketboğa, İlçe Emniyet Müdürü Ertuğrul Ekici, kurum amirleri, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri, muz paketleme tesisi sahipleri, zirai ilaç ve gübre bayileri ile muz üreticileri katıldı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Taşdan, muz üretimi ile ilgili sorunlar, ihtiyaçlar ve önerileri masaya yatıracaklarını söyledi. Taşdan, toplantıda dile getirilecek öneri ve isteklerin, bu alanda yapılacak çalışmalara olumlu katkı sağlayacağını belirtti. İlçede muz üretiminin yanı sıra şu anda çöpe giden muz kütüklerinden muz lifi üreterek, özellikle tekstilde kullanılmasını sağlamaya çalıştıklarını vurgulayan Taşdan, “Bu konuda tanıtım yapmaya çalışıyoruz. Projemizin finansmanı tam olarak sağlandığı zaman çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Buraya yatırımcı davet ederek, hazine arazilerinden yer göstererek burada bu işin fabrikasyona dönüşmesini sağlayabilirsek amacımıza ulaşmış oluruz. Hem istihdam sağlanmış olur hem de çöpe giden kıymetli ara maddenin ekonomiye kazandırılması söz konusu olur. Anamur ile birlikte düşündüğümüzde büyük bir potansiyel var; bunu da mutlaka ekonomiye kazandırmak lazım” dedi.

Toplantıda, Bozyazı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan sunumda, Türkiye’nin muz ihtiyacının yüzde 52’sinin Anamur, yüzde 19’unun Bozyazı ve yüzde 29’unun Antalya tarafından karşılandığı bilgisi verildi. Bozyazı’da yıllık üretilen muz karşılığında ortalama 136 milyon lira para girişinin gerçekleştiği de kaydedildi.

Toplantıda söz alan muhtar, muz üreticisi ve muz paketleme tesisi sahipleri, yaşadıkları sorunları dile getirerek, beklentilerini ifade ederken, Anamur Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş ise muz pazarında üretici ile tüketici arasında açık bir fiyat aralığı olduğuna dikkat çekti. Gümüş, bunun aradaki yapısal sorunlardan kaynaklandığını belirtti. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA