Halifeler’e yeni içmesuyu kaynağı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Halifeler’e yeni içmesuyu kaynağı


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Gülnar ilçesi Halifeler Mahallesi’nin içmesuyu sorununa son verdi.

MESKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada:“ Gülnar İlçesi, Halifeler (Söğüt) Mahallesi içmesuyunu Söğüt kaynağından terfili olarak karşılanmaktadır. Aynı kaynağın tarımsal sulama amaçlı kullanılması ve yaz ayalarında debisinde azalma olması nedeniyle zaman zaman sorunlar yaşanmaktadır. Sorunun giderilmesi için başka bir arazisi içerisinde boşa akan yaklaşık debisi 2lt/sn olan Soğukpınar kaynağına göre proje geliştirilmiştir. Halifeler Mahallesi’ndeki su sorununu ortadan kaldırmak için kısa süre önce harekete geçen MESKİ Genel Müdürlüğü, 5 bin 269 metre içmesuyu şebeke ve terfi  hattı döşeyerek mahalleye kısa sürede yeterli ve sağlıklı içme suyu ulaştırılmıştır” denildi.

Halifeler Mahallesi Muhtarı Adem Tol, yapılan çalışmadan ötürü Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ’a teşekkür ederken hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Mahallelerinde uzun yıllardır su sorunu yaşandığını ifade eden Tol, “İçmesuyu şebekemiz 2001 yılında yapılmıştı. İçmesuyu şebekemiz eski olduğu için su kaybı yaşamaktaydık. İçmesuyu şebekemiz  ve içmesuyu depomuz mekanik araçları tamamen yenilendi.  İçmesuyu   sorunumuzu MESKİ kısa sürede ortadan kaldırdı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’a, MESKİ yetkililerine, emek veren tüm çalışanlara teşekkür ediyorum” diye konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA