İşsizler; bu çağrıya kulak verin! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İşsizler; bu çağrıya kulak verin!


 

Mersin’de kentin en önemli sorunu olan işsizliğin çözümü için Mersin Üniversitesi’nden mesleki eğitim çağrısı geldi. 7 branştaki kurslara katılanlar günlük 20 TL’de ücret alacak!

Kıymet Gökçe

Sahip olduğu limanı, serbest bölgesi, sanayi bölgeleri, tarımsal üretim alanları ile ticaretteki gücü ile öne çıkan kentlerden olan Mersin’in işsizlik sorununa bir katkı da Mersin Üniversitesi’nden geldi. MEÜ hayata geçireceği SODES projesi ile bu yolda küçük de olsa bir ışık yakmayı hedefliyor. MEÜ’nün, Kalkınma Bakanlığı 2017 SODES Programı kapsamında kabul gören projesi için 18-29 yaş aralığında işsiz gençlere çağrı yapıldı. Proje kapsamında; marangozluk, kuaförlük, doğalgaz tesisatçılığı, kaynakçılık, sıhhi tesisatçılık ve altın- gümüş işlemeciliği ile ilgili 3 ay süre ile ücretsiz mesleki eğitimler düzenlenecek. Kursiyerlere her kurs günü için 20 TL gündelik ödenecek. Toplam kontenjanın 260 kişi olduğu eğitimler için başvurular 25 Aralık 2017 tarihine kadar oderin@mersin.edu.tr email adresine ad soyad, telefon ve hangi kursa katılmak istenildiği ile ilgili bilgilerin gönderilmesi ile yapılacak. Adaylar 26 Aralık 2017 tarihinden sonra email adresine bıraktıkları telefon numaralarından aranarak mülakata davet edilecek.

 

MERSİN İŞGÜCÜ PİYASASINDA AÇIK İŞLER VE İŞE YERLEŞTİRMELER AZALIŞTA

Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2017 yılı Haziran döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 124 bin kişi artarak 3 milyon 251 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise değişim göstermeyerek yüzde 10,2 seviyesinde gerçekleşti. Ocak-Haziran döneminde Mersin’de ise açık işlerde 2017’nin 2. çeyreğinde yukarı yönlü hareketlenme, yıllık bazda artışa geçmesine yeterli olmadı. Önceki iki yıldır gözlenen artış, 2017’nin ilk yarısında Mart ayındaki sert düşüşün de etkisiyle yerini yüzde 2’lik azalışa bıraktı. Mersin’de işe başvurular da son üç yıldır istikrarlı artış eğilimini devam ettirdi. Türkiye genelinde olduğu gibi Mart 2017’de aylık bazda en yüksek seviyeye ulaşmasıyla Mersin’de Ocak 2017’den Nisan sonuna kadar geçen yılın altında seyir izleyen ise yerleştirmeler, Mayıs ve Haziran’da hızlı yükselişe geçti. Ancak önceki iki yılın ilk yarısındaki artışın, 2017’de de devam etmesi için yeterli olmadı.

Yıllık bazda; işe başvurulardaki hızlı artışa karşın, işe yerleştirmelerin zayıf kalmasının etkisiyle, Mersin’de önceki yıl ortalama 100 iş başvurusunun 28’i işe yerleştirilirken; 2017 yılı Ocak-Haziran döneminde bu rakam 17’ye geriledi. Mart ayında istihdam teşviklerinin uygulamaya konulmasıyla işgücü göstergelerinde 2017’nin 2. çeyreğinden itibaren Türkiye geneline kıyasla daha sınırlı kalsa da Mersin’de de olumlu gelişmeler gözlendi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA