Mersin’in elektrik isyanı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’in elektrik isyanı!


 

Mersin’de sık sık yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle kentteki tüm vatandaşların tepkisini çeken EnerjiSA ve Toroslar EDAŞ şimdi de, sokak aydınlatma hatları ile mağdur ediyor.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’in bazı bölgelerinde sokak aydınlatma hatlarının olmaması, ya da mevcut aydınlatma sisteminin çalışmaması nedeniyle vatandaşlar kış ayları öncesinde karanlığa gömülürken ayrıca aydınlatma eksikliğine bağlı olarak güvenlik sorunları ve trafik kazaları yaşanmaya devam ediyor. Toroslar ilçesi Zekiayan Mahallesi’nde 82036, 82038, 82044, 82050 numaralı sokaklardaki aydınlatma hatlarının trafo değişim çalışmaları nedeniyle 2 haftadır çalışmadığı öğrenilirken Akdeniz İlçesi’nde yer alan Adanalıoğlu ve Kazanlı Mahallelerinde ise yaklaşık 2000 bin kişinin yaşadığı bölgedeki DSİ’ye ait Yağmur Suyu Deşarj Kanalı’nın yanından geçen yol ile iki mahalle arasındaki sahil yolunun ışıklandırmasının olmaması trafik kazalarına ve güvenlik sorunlarına neden oluyor.

KANAL YANINDAN GEÇEN YOLDA IŞIKLANDIRMA YOK

Adanalıoğlu ve Kazanlı Mahallelerinin bazı yollarında ışıklandırma hattının olmaması nedeniyle sık sık trafik kazaları yaşandığını söyleyen Kazanlı Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Nurettin Yiğit, ayrıca vatandaşların güvenlik kaygıları nedeniyle sokağa çıkamadıklarını söyledi. Adanalıoğlu Mahallesinde DSİ’ye ait olan Yağmur Suyu Deşarj Hattının yanından geçen yolun hem yaya olarak hem de araçla yoğun olarak kullanılmasına rağmen ışıklandırma hatlarının olmadığını ifade eden Yiğit, “Bu yol sıradan bir yol değildir. Sahil yolundan Adanalıoğlu’na giden tek yoldur. Sadece Kazanlı’dan değil Çolak isimli bölgeden de vatandaşların sık sık kullandığı bir yoldur” diyerek tepkisini dile getirdi.

SAHİL YOLU GECELERİ GÜVENLİ DEĞİL

Adanalıoğlu ile Kazanlı arasındaki sahil yolunun da ışıklandırmasının olmadığını kaydeden Nurettin Yiğit, “Bu yolda da çok büyük güvenlik açıkları var. 144 ailenin yaşadığı Onur Sitesi’nin orada neredeyse her gün maddi hasarlı ya da hafif yaralanmalı trafik kazaları oluyor. Bölgedeki yakın yerleri de hesapladığınızda orada ortalama 2 bin insan yaşıyor. Buradaki yolun ışıklandırması hiç yok. 600 – 700 metrelik bir yer olmasına rağmen bu yolun ışıklandırması hiç yapılamadı. Orada yaşayan vatandaşlarımız akşam karanlığına kalmak istemiyorlar. Çünkü bu yolların çok da güvenli olduğu söylenemez. Çünkü havalar artık erken karardığı için insanlar yürüyüş yaptıklarında hayvan saldırılarına maruz kalabiliyor. Sürücülerin görüş mesafesi kısa olduğu için her an bir vatandaşımız hızlı gelen bir araç ile karşı karşıya kalabiliyor. Ya da kötü niyetli şahısların saldırılarına maruz kalabiliyor” dedi.

“TEK TALEBİMİZ YOLLARIN IŞIKLANDIRILMASIDIR”

Sözlerinin son bölümünde Enerji SA ve Toroslar EDAŞ’a çağrıda bulunan Kazanlı Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Nurettin Yiğit, “Hem Kazanlı’da hem de Adanalıoğlu mahallelerinde yaşayan vatandaşlarımızın tek talebi bu iki yolunda ışıklandırılmasıdır. Bu yollara uygun bir ışıklandırma sisteminin yapılmasını istiyoruz. Bu istek mutlak suretle yapılması gereken bir ihtiyaçtır” diye konuştu.

TRAFODAKİ EKSİKLİKLER NEDENİYLE ÇALIŞMIYOR”

Öte yandan Toroslar İlçesi Zekiayan Mahallesi’nde 82036, 82038, 82044, 82050 numaralı sokaklardaki aydınlatma hatlarının trafo değişim çalışmaları nedeniyle çalışmadığını söyleyen Mahalle Muhtarı Nadir Çiçek, “Mahallemizde yetersiz kalan ve sık sık elektrik kesintilerine neden olan iki trafo değiştirildi. Bu değişimin ardından trafolarda bazı eksiklikler olduğu için birçok sokağımızda sokak aydınlatmaları çalışmıyor. Şimdi bu yeni trafoları TEDAŞ teslim aldı. Kısa süre içinde aydınlatmaların yeniden çalışması için uğraşıyorlar. Geçtiğimiz günlerde Kaykamakamlıktaki toplantıda da TEDAŞ il Müdürümüze de sorunlarımızı anlattık. Yatırım sürecinin devam ettiğini ve kısa süre içinde karanlıkta kalan sokakların yeniden aydınlatılacağını söyledi. TEDAŞ ekiplerinin bir eksikliği var herhalde onu tamamlamaya çalışıyorlar. Bu durum mahallelimizin mağdur olmasına neden oldu. Akşamları sokakları karanlıkta kalıyor” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA