Cumhuriyet çocuklarından anlamlı açılış | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Cumhuriyet çocuklarından anlamlı açılış


 

Mezitli’nin bin kişilik amfi tiyatrosu, çok anlamlı bir etkinlikle açılışını gerçekleştirdi. Mezitli Belediyesi Açık Hava Tiyatrosu’nun açılışında Cumhuriyet çocukları Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdiler.

Mezitli Belediyesi kültür ve sanat alanında dev adımlar atmaya devam ediyor. Mezitli’de yaklaşık 2 bin 500 yıl önce bulunan amfi tiyatrodan sonra Mezitli Belediyesi dev bir sanat merkezini daha sanatseverlerle buluşturdu. Mezitli’yi kültür ve sanat alanında zirveye taşıyacak yatırım hamlelerinden birisi olan Mezitli Belediyesi Açık Hava Tiyatrosu, anlamlı bir etkinlikle açıldı. 1000 kişilik kapasitesinin yanı sıra, kafeteryaları, aktivite ve eğlence alanları ile eşsiz bir yapıya sahip olan Açık Hava Tiyatrosu, 'Atatürk'ü Anma Programı' ile vatandaşların kullanıma açıldı. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. yıldönümüne denk gelen açılışta Cumhuriyet çocukları Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdiler.

Mezitli Belediyesi Sanatevi bünyesinde dersler alan kursiyerler ve eğiticilerinin birlikte gerçekleştirdiği etkinlikte, şarkılar söylendi, şiirler okundu, danslar edildi. Işık ve görsel şovunda yaşandığı etkinlikte, sahneye yansıtılan Atatürk’ün çok özel görüntüleri duygusal anlarında yaşanmasına neden oldu. Çok sayıda sanatseverin yanı sıra Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarlarının da katıldığı etkinlikte sahneye çıkan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, sahne alan tüm çocuklara, Mezitli Belediyesi tarafından özel olarak hazırlanmış, Atatürk’ün ‘Nutuk’ isimli kitabını hediye etti. Atatürk’ün değerinin her geçen gün daha iyi anlaşıldığına dikkat çeken Başkan Tarhan, “Atatürkçü olmak aklın ve bilimin öncülüğünü tanımaktır. Atatürk gibi onurlu ve yürekli olmaktır. Atatürk gibi yurtsever, Atatürk gibi insani, Atatürk gibi adil olmaktır. Baskılara boyun eğmeden dik durmaktır. Gerçek anlamda demokrasiden yana ve halkçı olmaktır. Bu düşüncelerle atamızı saygı sevgi ve özlemle anıyoruz” diye konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA