Sanayicilerin gözü nükleer santrallerde! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sanayicilerin gözü nükleer santrallerde!


 

Akkuyu ve Sinop’a yapılacak nükleer güç santrali projelerinde tedarikçi olarak yer almaya çalışan Ankaralı sanayiciler, Japonya’daki nükleer tesisleri gezdi.

Haber Merkezi

Ankara Sanayi Odası’nın (ASO) nükleer enerjide yerli katkı oranını artırmaya çalışan ‘Nükleer Enerji Kümesi’ne üye sanayiciler, Tokyo’da düzenlenen “Türk-Japon Nükleer Endüstri Forumu”na katılarak bu alanda çalışan Japon sanayicilerle bir araya geldi. Akkuyu ve Sinop'a yapılacak nükleer güç santrali projelerinde tedarikçi olarak yer almaya çalışan Ankaralı sanayiciler, ayrıca Mitsubishi'nin Kobe'deki ağır sanayi üretim tesisleri ile Mihama Nükleer Güç Santralini de ziyaret etti. Toplantıda 9 Ankaralı sanayici, firmalarını ve üretim kabiliyetlerini anlatan birer sunum yaptı. Türkiye Cumhuriyeti Enerji Bakanlığı, EÜAŞ ve TSE uzmanları da toplantıda Türkiye’nin nükleer konusundaki hazırlıklarını anlatan birer sunum gerçekleştirdiler. Tüm gün süren forumda Türk firmalar daha sonra Japon temsilcilerle yüz yüze görüşme imkanı buldu.

“YAPABİLME POTANSİYELİMİZ VAR”

Verimli geçen görüşmelerin ardından 2018 yılının başında Japon firmalarının Japon Atomic İndustrial Forum liderliğinde Ankara’ya bir ziyaret yapması hedeflendi. Nükleer Küme’nin Japonya ziyaretini değerlendiren ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Ankaralı üreticilerin bu alanda üretim yapabilecek potansiyele sahip olduklarına dikkat çekerek, "Küme üyesi firmalarımız gerek geçen yıl aldıkları eğitim, gerekse Japonya ile birlikte gerçekleştirdikleri dört yurt dışı ziyaretle altyapının oluşması sürecinde önemli bir mesafe kat ettiler. Ülke ziyaretlerinde, bu alanda üretim yapan firmalarla gerçekleştirdikleri temasların yanı sıra, nükleer tesislerdeki incelemeleri de, uygulamayı görerek konunun ne kadar hassas ve önemli olduğunu anlamaları açısından büyük bir değere sahip" dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA