Tarsus’taki kazıya Vatikan’dan açıklama | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Tarsus’taki kazıya Vatikan’dan açıklama


 

Tarsus’taki gizemli kazıya ilişkin Vatikan’dan açıklama: “Dahlimiz yok”. Yeni iddia ise yer altı şehri.

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı’nın, “Aziz Paul’ün İncil’iyle ilgili Vatikan’ın talimatıyla Tarsus’ta gizli kazı yaptırıldığı” iddiasına Vatikan’ın Ankara Büyükelçiliği’nden yanıt geldi. Vatikan’ın Ankara Büyükelçisi Başpiskopos Paul Russell, Hürriyet’e, “Vatikan’ın Tarsus’taki herhangi bir arkeolojik kazı veya başka faaliyete dahli yoktur” dedi. Büyükelçi, Vatikan’ın Tarsus’taki olayla ilişkilendirildiği haberlerin “uydurma” ve “yanlış” olduğunu söyledi. Tarsus 82 Evler Mahallesi’nde gizlilik kararı içinde birinci yılını dolduran kazı evine girmeye çalışan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, olaydaki esrarın Hıristiyanlığın önemli isimlerinden Tarsuslu Aziz Paul’ün kayıp İncil’i ile ilgili olduğunu iddia etmişti.

Öte yandan Tarsus’taki gizemli kazının Cumhurbaşkanı’na mektup yazarak başlamasına neden olan Polis Memuru Mithat Erdal’ın eşine yargıdan yanıt geldi. Eşinin defineciler tarafından öldürüldüğünü, bu nedenle şehit sayılması için dava açan Sibel Erdal mahkemeyi kaybetti. İçişleri Bakanlığı Sibel Erdal’dan mahkeme masrafı olarak 495 lira vekalet ücretini talep etti. Erdal “FETÖ’cü müfettişlerin hazırladığı soruşturma raporuna göre mahkeme karar verdi. Ben nasıl uğraşacağımı bilemiyorum. Özür beklerken bir de çocuklarımın rızkını talep ettiler’’ dedi.

YER ALTI ŞEHRİ İDİDASI

Öte yandan Ahaber, kazı yapılan yerden görüntüler paylaşarak, kazıya ilişkin yeni iddiaları gündeme getirdi. Haberde, kazı yapılan yerde Roma dönemine ait devasa bir yer altı şehri olduğu ifade edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA